fbpx

Варненец благодари от сърце на шофьор от градския транспорт – върнал му нещо много ценно, шофьорът пък е …

Затрогваща коледна история споделиха варненци пред „Петел“.

Пътник от градския транспорт на име Стефан П. изказва най-дълбока благодарност към шофьора Ивайло Гатев.
Причината е случка в автобус по линия 22. Ситуацията се разиграва на 22 декември около 10 часа сутринта.

Във въпросния ден автобусът спира на Катедралата, преди да продължи към ЖП Гара – Варна. Пътникът, който е на 68 години, слиза от автобуса, но изпуска портфейла си, пълен с документи и 630 лева. Парите били работно възнаграждение за него и колегата му от службата им като охрана.

В същото време пътничка слиза зад господина, но вижда изпуснатия от него портфейл и се връща, разказват очевидци. Жената взела изгубената вещ и тръгнала да излиза от превозното средство. В този момент шофьорът Ивайло Гатев, който следял за затварянето на вратите, разбрал, че нещо се случва. Станал и отишъл да провери какво отнася пътничката.

Започнал разговор между двамата. Шофьорът поискал да вземе изгубеното портмоне и да го предаде официално на собственика му. Жената, обаче не искала да го даде. Обяснила, че ще настигне собственика. И така спорът продължил известно време с добър, но упорит тон, като станало ясно, че всеки от двамата няма доверие дали другият ще предаде каквото трябва на точното място.

Накрая шофьорът надделял с аргументацията, че е публично откриваем чрез номера на автобуса и взел портмонето. Предал го в диспечерския пункт, откъдето издирили собственика по данните в пътната му карта.

В същото време изгубилият портфейла мъж преживявал толкова тежко загубата на парите си и тези на колегата, че си мислел как го чака най-лош край. Не можел да понесе случилото се.

Връщането на парите го направило изключително щастлив, споделя той самият и изказва най-дълбоката си благодарност към Ивайло Гатев за адекватната реакция и предприетите мерки.

Ивайло Гатев е известен не само като шофьор на варненски автобуси. Той е баща на Християн Гатев, ученикът с нарушено зрение, за когото българите не веднъж събираха пари за лечение в чужбина. Към момента лечението е прекратено, тъй като клиниката е повишила цените, споделя бащата. Момчето вече е един от най-добрите възпитаници на специализираното училище в квартал „Аспарухово“ във Варна. Засега обаче различава само светлината от тъмнината, така както е от самото начало на живота си. Въпреки това семейството е несломимо и продължава да подкрепя Хриси.

„Знам какво значение имат парите за всеки човек, който се нуждае от тях. Знам го заради сина си“, сподели пред „Петел“ шофьорът Ивайло Гатев.

не се и сьмнявам ,чевсе още има достоини хора …..весели празници…

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!