fbpx

Песните ѝ се пеят още: Вики от „Мастило“ има много важен ден днес

Виктория Терзийска, по-известна и като Вики Терзийска, е вокал на българската поп и рок музикална група „Мастило“. Тя е автор на всички текстове на песните в групата.

Терзийска е родена на 3 май 1979 г. в град Исперих, в семейство на юристи. Завършва Английската езикова гимназия в Разград, а по-късно и „Журналистика“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.

Терзийска е вокалист и текстописец на всички песни на група „Мастило“. Кариерата ѝ започва с кратко участие в група „Спринт“ през 1998 г. През 1999 г. тя се превръща в лицето на току-що създадената поп група „Мастило“. Заедно издават три албума с авторски песни – „Iгуана“ (2001 г.), „Репетиция“ (2004 г.) и „Ела до мен“ (2006 г.). През 2005 г. Виктория излиза на една сцена с Джо Кокър и Натали Имбрулия, a през 2006 г. е специален гост заедно с Руслана на Международния музикален фестивал в Ейлат, Израел. През 2013 г. излиза нов сингъл на групата – „Спираш ми дъха“.

Освен за група „Мастило“, Виктория пише текстове и за други български изпълнители.
Водеща на тв класацията „Форте – Българският Топ 100“ по Канал 1.
Участва в телевизионното шоу Fort Boyard, излъчвано по bTV през 2009 г.
Терзийска е водеща на първия сезон на музикалния формат „Гласът на България“ заедно с Мартен Роберто по bTV през 2011 година.

Наричана от публиката „Момичето с кафевите очи“ или още „Вики от Мастило“, през 2012 г. тя участва в българския драматичен сериал с криминални елементи „Къде е Маги?“. През пролетта на 2013 година е треньор във втория сезон на музикалния формат „Гласът на България“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!