fbpx

Пасажите от паламуд наводниха Южното Черноморие, цената му е изключително ниска

Рекордно ниска изкупна цена достигна най-деликатесната черноморска риба-паламуда, съобщава БНР-Бургас.
За 6 лева се изкупува килограм паламуд в момента. Причината е в големите количества улов този сезон.
След цяла седмица бурно море, днес за първи път рибарите разпънаха мрежите по Южното Черноморие. Въпреки, че пикът на риболовния сезон е през месец ноември, паламудът излезе по-рано тази година, казаха Станимир Добрев и Георги Пейчев от рибарските сдружения от Ахтопол и Царево:
„От днес морето е тихо! Благоприятно е за риболов. Тази година се очертава да има риба – паламуд, сафрид, чернокоп, барбун. Тази година има много паламуд, но в повече е тук на юг. Причината е, че миграцията на този вид риба минава оттук. От Емине водите са дълбоки, затова и паламудът обича тази част от морето.“, казаха рибари.
Качествен паламуд, до 900 грама се хваща в момента. По 150 кг е уловът на кораб, припомни Станимир Добрев.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!