fbpx

Парламентът прие ключови промени, свързани с футболното хулиганство

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Законопроектът е внесен съвместно от ПГ на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“, пише Блиц.

Със законопроекта се въвежда режим на достъп на посетителите на спортно мероприятие. С приетите на първо четене промени режимът ще се осъществява чрез предоставянето на документ, персонализиращ посетителите, или след разчитане на лична карта от скенер за лични документи.

Законопроектът разширява и правомощията на ръководителя на сигурността и безопасността на спортното мероприятие по отношение на недопускане на лица с наложени принудителни административни мерки и на малолетни и непълнолетни. Промените са изготвени във връзка с необходимостта от адекватни мерки за противодействие срещу противообществените прояви.

„За“ гласуваха 99 народни представители, а 50 „се въздържаха“.

„Този закон трябва да влезе по най-бързия начин в нашето законодателство. Много се радвам, че тук по този проблем всички партии се обединихме. Започва футболното първенство, затова работната група взе решение спешните мерки да ги въведем веднага“, коментира един от вносителите на промените Славчо Атанасов от „Обединени патриоти“, цитиран от Канал 3.

Иначе футболното първенство започва точно днес, като още този уикенд има и два рискови мача, противопоставящи Ботев и Левски и ЦСКА – Локомотив (Пловдив).

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

error: Content is protected !!