fbpx

Парламентът потвърди морски концесии от 20 години в разрез с европейска директива

източник: „Дневник“

автор: Вера Стаевска

За втори път в рамките на 2 седмици Народното събрание приема промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Този път това се случи днес, като депутатите одобриха на второ четене правителствен проект за Черноморието, който бе прокаран като Законопроект за изменение и допълнение на Закона за концесиите.

Законопроектът бе одобрен за рекордните 3 седмици и 4 дни от внасянето му на 24 юни досега въпреки възражения от граждански организации. Те очакват нова европейска наказателна процедура срещу България заради опита чрез тази промяна през страничен закон правителството да заобиколи правилата на Директивата за концесиите.

На 26 юни при представянето на проекта пред депутатите от ресорната правна комисия зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева заяви, че новите разпоредби противоречат на европейската директива за концесиите и именно затова се прокарват през уредба, различна от Закона за концесиите.

С одобрените днес промени в чл. 7 ал. 1 на ЗУЧК се включва текст, който позволява плажовете да се предоставят чрез концесия, която включва и акватория от 200 метра освен плажа. Тези концесии ще имат срок от 20 години.

Е това вече е прекалено.Жалко за нас българитеНяма бг думи.

И ТИМ-аджиите завземат цялото северно Черноморие . Ура другари, Ура Бойко, Ура Урко, Ура Буда , ура на всички пладнешки разбойници, обръчи, суджужи, калинки и тям подобна сволаоч !

E,kak ще превземат и морето!!! Това е нечувано!!!!

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!