fbpx

Паника в Еймсбъри: От устата на жертвите на „Новичок“ излизала пяна, отцепиха половината град заради тях

Паника завладя английските градове Еймсбъри и Солзбъри, след като стана ясно, че още двама души са пострадали тежко. Те били изложени на химическия агент новичок, заради който в критично състояние бяха бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, съобщава „Скай нюз“, цитиран от Блиц.

45-годишният Чарли Роули и 44-годишната Доун Стърджис са били открити в безсъзнание в къща в събота в Еймсбъри на 11 километра от мястото на покушението от 4 март срещу бившия руски двоен агент и Юлия Скрипал.

Това принуди властите да отцепят части от Еймсбъри и да предупредят, че е напълно възможно химическото вещество да се намира на такива места, че да представлява риск за гражданите.

От полицията уведомиха гражданите, че е напълно възможно да видят засилено полицейско присъствие в града. Първоначално се смяташе, че няма непосредствен риск за хората, но след това властите решиха да вземат по-сериозни мерки.

Отцепен беше парк, баптистки център, аптека и два частни имота в Еймсбъри.

Адресът, на който са открити Роули и Стърджис, се намира в южните покрайнини на града, съвсем близо до Стоунхендж. Съседите им настоятелно искат да разберат какво точно се е случило.

„Тъкмо си вечеряхме, когато тези коли на спешните екипи се появиха. Сложиха си от зелените костюми и ние си помислихме, че има проблем с газта, тъй като токът ни беше спрян. Искахме да знаем какво е станало и след руската атака наскоро… предположихме най-лошото“, разказва 17-годишна съседка.

Приятел на пострадалата двойка разказа, че мъжът и жената посетили баптистката църква, където се раздавала безплатно храна. След това на Доун Стъджис ѝ прилошало и била откарана с линейка, а приятелят придружил Чарли Роули до близка аптека.

От църквата обявиха, че на събитието имало 200 посетители, а двойката не била сред редовните богомолци.

Очевидец на инцидента пък разказа, че от устата на единия от пострадалите излизала пяна.

Стърджис и Роули са настанени в същата болница, където лежаха семейство Скрипал – единственото лечебно заведение, което се е сблъсквало с веществото новичок. От там обявиха, че за тях се полагат същите грижи и имат добри шансове за възстановяване.
Междувременно здравните власти в Солзбъри предупредиха гражданите да не пипат захвърлени предмети по улиците. Хората, които са ходили в някои от застрашените райони, трябва да изперат дрехите си и да почистят личните вещи, които са носели със себе си по това време.

Вече се надига недоволство срещу местната власт, която преди време обяви, че Солзбъри е безопасен след нападението над Скрипал, а сега се оказва, че новичокът е стигнал чак до Еймсбъри.

„Мисля, че това е продължение на първоначалното престъпление“, заяви бившият началник в службите за контратероризъм генерал-майор Чип Чапман.

Шефът на отдела за борба с тероризма в Скотланд Ярд Нийл Бейсу обаче заяви, че в миналото на двамата отровени няма нищо, което да предполага такова нападение срещу тях.

По последна информация, състоянието на Стържес и Роули е критично.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!