fbpx

Пампорово е откъснато от света! Блокирани са туристи, снегът поваля дървета върху пътищата

Ситуацията в Пампорово продължава да е изключително тежка. Все още пътят към курорта е недостъпен. Освен голямото количество сняг, дървета са паднали върху пътя, което още повече затруднява почистването му. В курорта са блокирани редица туристи. Достъпът до ски пистата е блокиран.

От АПИ съобщават, че поради обилния снеговалеж и усложнената обстановка в област Смолян е ограничено движението за всички моторни превозни средства през  проходите „Пампорово“ и „Превала“. През нощта, със заповед на областния управител Недялко Славов,  в областта бе обявено бедствено положение, предаде trafficnews.bg.

Падналият тежък и мокър сняг е повалил множеството  дървета и поради това  е ограничено движението за всички превозни средства по третокласните пътища  ІІІ-861 от  31-ви км (граница с област Пловдив) до разклона за Национална астрономическа обсерватория, както и по път III-8631 Момчиловци – Славейно – Момина вода. Екипи работят за отстраняване на падналите дървета, за да може снегорините колкото се може по-скоро да започнат почистването на отсечките и движението по тях да бъде възстановено. Инж. Дончо Атанасов е в област Смолян и координира работата на екипите.

Ограничено е преминаването на тежкотоварните камиони над 12 тона през прохода „Рожен“, както и движението на МПС с ремаркета и полуремаркета.

АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват само с автомобили подготвени за движение при зимни условия. Да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като не предприемат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегорините и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Близо 500 специализирани машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Работата на екипите продължава.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

Hell's kitchen
Симона и Митко се събраха в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Драмата и междуличностните отношения взеха връх в Кухнята на Ада. Вече не се обръща внимание толкова на готвенето. То в повечето случаи се оказва провал и при двата отбора. След един такъв неуспех на вечерна резервация от предаването си тръгна и Славейко, като сините останаха само трима. …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

error: Content is protected !!