fbpx

Още по 100 лв. за отопление ще получат част от енергийно бедните

www.expert.bg

Държавата ще отдели още 20-21 млн. лв. за целево енергийно подпомагане на бедните у нас. Това каза социалният министър Бисер Петков, който взе участие в заседание на координационния съвет на КНСБ.

Петков уточни, че все още не е ясно колко точно души, попадащи в една от 17-те целеви групи, ще получат по около 100 лева допълнително към полагащата се енергийна помощ за месеците от ноември до март.

Министърът заяви, че техният брой ще стане ясен до края на месеца, тъй като до края на месеца все още се подават молби и декларации за такава помощ.

Очаква се броят на тези хора да е между 200 и 220 000 души.

Петков уточни, че в средата на следващия месец ще бъдат готови с решението, с което на одобрените и получили енергийна помощ ще бъде изплатена допълнителната сума.

„При осигурения допълнителен ресурс от 40 млн. лева за следващата година, още в началото на 2019 ще обсъдим промени в наредбата за реда и условията за изплащане на целеви помощи, която както да увеличи обхвата на подпомаганите, така и да увеличи размера на подкрепата”, заяви Петков.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!