fbpx

Очакват до 8 процента спад в цените на имотите

Цените на имотите ще паднат между 5 и 8% в следващите няколко години. Прогнозата направи финансовият консултант и основател на сайта SmartMoney.bg Стойне Василев пред „Блумбърг тв България„. Според експерта, пикът в стойността на жилищата у нас е достигнат.

„Ще има корекция в следващите няколко години в цената на жилищата. Не очаквам това, което се случи през 2008 г., когато финансовата криза спомогна за спукването на балона в сектора. Очакванията ми са за спад между 5-8%“, посочи Василев.

Традиционно столицата задава тенденциите в това отношение, докато останалите големи градове, като Пловдив, Варна, Бургас и Русе, следват примера с 5-6 месеца закъснение, каза още той.

Цените на земеделската земя обаче се движат от свои собствени двигатели, които нямат много общо с жилищата и търговските площи, коментира Василев.

„Ключова за цената на земеделската земя е културата, която се отглежда на нея. Пшеницата, царевицата, житото – те са все продукти с ниска добавена стойност. Овошките и зеленчуците пък са с висока“, уточни експертът.

Цените ще падат, няма толкова хора, които да купуват. Които имаха пари – купиха, за да инвестират, но защо ли – на кого ще отдават под наем и ще продават, за да печелят – цигани, болни хора, бедни /да не кажа много бедни/. Не може с тези заплати някой да купи, дори и коптор.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!