fbpx

Офертните цени на жилищата на Острова с първи спад от 2011 г. насам

Investor.bg

Имотният пазар във Великобритания отслабва след 30-годишен бум, при който ценовият растеж задмина сериозно ръста на заплащането
Офертните цени на жилищата във Великобритания са се понижили на годишна база за пръв път от 2011 г., най-вече заради спадове в Лондон и при най-скъпите имоти, съобщава Bloomberg.

Офертните цени са спаднали с 0,2% през ноември до 302 023 паунда, посочва Rightmove. Цените са били с 1,7% по-ниски в сравнение с октомври, което е най-големият спад на месечна база от 2012 г. насам, съобщава сайтът в понеделник.

Имотният пазар във Великобритания отслабва след 30-годишен бум, при който ценовият растеж задмина сериозно ръста на заплащането. Несигурността около перспективите по развода на Великобритания с Европейския съюз също прави купувачите по-внимателни и кара продавачите да бъдат по-малко взискателни по отношение на офертните цени.

„Широкото предлагане от купувачите и охлаждащите се пазари на юг и в по-високия ценови диапазон в комбинация с продължаващата политическа несигурност направиха от ценовия оптимизъм ценови реализъм“, казва Майлс Шипсайд, директор и анализатор за жилищния пазар в Rightmove.

В по-външните квартали на Лондон офертните цени са спаднали с 2,4% на годишна база до 614 271 паунда. Жилищата разположени в зона 1 – центъра на града, са се понижили с 6,9% на годишна база до средно 1,3 млн. паунда.

Спадовете не са толкова драматични в районите извън центъра, където по принцип средните цени са по-ниски. Стойностите в зона 6 са се повишили с 3,1% на годишна база.

Данните на Rightmove са събрани от 123 536 офертни цени на имоти, предложени за продажба от агенти в страната от 7 октомври до 10 ноември.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!