fbpx

От щаба на Джошуа обявиха: Задава се мач с Пулев през 2020 година

Мачът, който всеки български фен на бокса очакваше през 2017 г., става все по-вероятен за 2020 г. В него българската звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев ще се бори за световната титла във версия IBF с хегемона в тежка категория Антъни Джошуа, съобщава „Гонг“.

Новината беше обявена от личния импресарио на британеца Еди Хърн. Българинът е задължителен претендент в тази версия и може да загуби този статут единствено при поражение в някой от следващите си мачове до провеждането на сблъсъка.

Хърн коментира какви са плановете на клиента му за предстоящите около 12 месеца след боя му с Джарел Милър на 1 юни в „Медисън Скуеър Гардън“. Надеждите в лагера на Джошуа са да има обединителен мач за всички световни титли с Дионтей Уайлдър през ноември.

Такъв обаче е просто невъзможен, защото американецът подписа договор с конкурентна телевизия и няма как да направи отстъпление от него, за да се бие с голямото име в момента в тежка категория. Затова Джошуа се очаква да проведе две защити на световните си титли.

Първата от тях ще е във версия WBO и ще е с украинеца Олександър Усик, като се очаква да се проведе през ноември тази година, само ако не се уреди мач с Уайлдър, каквито са 99.9% от очакванията. След това идва ред и на втората защита, която ще е с Пулев и е гласена за началото на 2020 г.

Засега Хърн не дава конкретен срок за такъв мач, но се очаква той да е в края на март или началото на април. Така че на практика може да започне обратното отброяване на мач на Кобрата за световната титла на Антъни Джошуа.

Интересното е, че в лагера на британеца изобщо не са притеснени от извънспортните проблеми на Пулев, който сега е подложен на шокиращ съдебен процес и репортерката Джени Суши иска да му вземе боксовия лиценз за една целувка. Така че по всичко изглежда, че мач ще има, стига дотогава Кобрата да записва само победи на ринга.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!