От тефтера на баба: Домашната Апетитка с патладжан и чесън. Приготвя се за норматив, а вкусът й не се забравя лесно!
- By : Vihrogon
- Категория: Блиц Новини
СЪСТАВКИ:
1 кг патладжани,
0,5 кг лук,
600 гр. домати,
1 глава чесън,
100 мл растително масло,
1 лъжица смлян пипер
Как да се приготви Апетитката от патладжан за зимата.
Време за готвене 1,5 часа.
1. Измийте старателно патладжаните, отрежете връхчетата и нарежете на кубчета.
2 Загрейте половината от растителното масло в тигана и поставете нарязаните патладжани, запържете до златисто кафяво, 5-7 минути. Извадете и поставете ги в купа.
3. Обелете и нарежете лука. Задушете отделно в тиган с растително масло до златисто кафяво.
4. Доматите се нарязват на ситно и се запържват в растително масло за 5 минути.
5. Сложете всички печени зеленчуци в един голям съд. Добавете сол, пипер и разбъркайте. Сложете на котлона и след като заври оставете да къкри 20 минути.
6. Разпределете апетитката в буркани, затворете плътно и консервирайте във вряща вода или съхранявайте в хладилник в срок до 3-4 седмици.Поднесете с прясно изпечен хляб и се насладете на незабравимия вкус.
Приятен апетит!
Няма коментари