fbpx

От клуба на сестри Стоеви шокирани от решението им да не играят повече за България

Ръководството на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”, чийто състезателки са Стефани и Габриела Стоеви, е в шок от решението на европейските шампионки да не играят повече за България.

От клуба изпратиха писмо до Българската федерация по бадминтон, в което изразяват неодобрението си от постъпката на сестрите, пише www.sportal.bg.

В изявлението се казва, че те не могат да приемат едно такова решение, независимо от изтъкнатите причини, защото смятат, че е чест и гордост за всеки един състезател да представлява родината си, която го е създала като водещ спортист в дадения спорт.

Ето и целият текст на писмото:

Уважаеми колеги, членове на Българска Федерация Бадминтон,с огромна изненада и шок на 21.05.2019 г. разбрахме за решението на играещите за клуба състезателки Стефани и Габриела Стоеви, които са най-добрите състезатели на България, да не играят повече за България на всички международни прояви.

Като членове на Българска Федерация Бадминтон ние не можем да приемем едно такова решение, от който и да е състезател, независимо от изтъкнатите причини и независимо от постигнатите до момента резултати, защото смятаме, че е чест и гордост за всеки един състезател да представлява родината си, която го е създала,като водещ спортист в дадения спорт.

За нас като клуб е неразбираемо как един спортист може да откаже да се състезава за родината си, независимо от наличието на конфликт с член или членове на ръководството на БФБадминтон при положение, че е получил преди това уверение от министъра на спорта, че ще му бъдат осигурени всички условия и финанси, които е поискал, за да продължи да се състезава за България и че по всички получени сигнали за нередности ще бъде извършена подробна и детайлна проверка.

Смятаме, че всеки един състезател достигнал най-високо ниво на представяне е брънка и е част от една многогодишна работа на много специалисти, треньори, ръководители и състезатели, които са допринесли за възможността да се реализират благодарение на труда и таланта си, затова не можем да приемем решението за отказ да се играе за България, независимо от причините довели до това.

Вярваме, че решението на ръководството на БФБадминтон да остане отворена за решаване на този конфликт в полза на спорта ни е правилно и много далновидно и показва високото ниво, което ръководствотона БФБадминтон проявява, за да рареши този спор в полза на бадминтона в България, за което ги поздравяваме. Поздравяваме ги за проявеното самообладание, независимо от тежките обвинения, които са отправени към тях.

Вярваме в разума и на двете страни за разрешаването на спора, така че да спечели българският бадминтон и българският спорт.

„Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“член на Българска Федерация Бадминтон

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!