fbpx

От догодина: С близо 30% по-високи данъци за старите автомобили

www.bgonair.bg

Тристранният съвет за сътрудничество обсъди промените в данъчните закони за 2019 г.

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди промените в данъчните закони догодина. От съвета стана ясно, че се променя начинът за облагане на автомобилите. Местният данък ще зависи от екостандарта им и годината на производство.

Така от догодина данъците за автомобилите над 15 години се вдигат с около 30%. От тази промяна ще бъдат засегнати около 2 500 000 автомобила у нас. Отпада и облекчението за автомобилите с катализатор, които досега се ползваха с по-ниски данъци.

Тристранният съвет реши, че ДДС-то ще остане в същия размер, както е и в момента – 20%, данъкът върху доходите също остава непроменен – 10%. Всички други данъци също остават непроменени за следващата година.

От синдикатите поискаха да се помисли по въпроса със събирането на данъците у нас. Според тях системата е остаряла и е нужна актуализация.

По отношение на бизнеса – няма да отпадне едногодишният финансов одит, който е задължителен за всички фирми. И следващата година всички предприятия ще бъдат задължени да платят за направата на едногодишен финансов одит.

Бизнесът е категоричен обаче, че заради това изискване се харчат милиони всяка година, а в същото време не се постига желаният резултат.

Финансовият министър Владислав Горанов се нае да направи дискусия относно това изискване и да бъде разгледано по-обстойно искането на бизнеса.

Една от най-важните промени, която се прие да влезе в сила от 2020 г. – по предложение на Българската стопанска камара отпадат служебните бележки, които работодателите издават на служителите. Инициаторът Радосвет Радев, шеф на БСК, пък бе единодушно избран за зам.-председател на Тристранката.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/economy/2018-10-08/ot-dogodina-s-blizo-30-po-visoki-danatsi-za-starite-avtomobili

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!