fbpx

Отпада ли втората година майчинство? Ето какво отговори в ефира министър Бисер Петков

В студиото на БТВ социалният министър Бисер Петков бе попитан току що от Антон Хекимян подкрепя ли предложението на бизнеса втората година от майчинството да отпадане и майките да се връщат по-рано на работа.

Ето какво отговори Петков:

„България има най-дългият отпуск за майчинство в ЕС.

Поставя се въпроса дали да има такава продължителност, защото се насърчават майките да се връщат по-бързо на пазара на труда. От 1 юни 2017 година, ако те се върнат на работа след първата си година майчинство, получават 50 % от обезщетението. Бройката се увеличава, която показва, че тази възможност се използва от майките.

Дали след като се върнат майките след отпуска, те да имат право на платен годишен отпуск? Според мен този въпрос не може да бъде решен еднозначно, самото ршение на Европейския съюз директно не води до такава необходимост. Тук е въпрос на разговор със социалните партньори, това е чувствителен въпрос, който внимателно трябва да бъде гледан от всеки аспект.”

Да, в Б-ия платеният отпуск по майчинство е най-дълъг в света. В повечето страни е 3 месеца, като 45 дена са преди раждането. Циганите се възползват от това и на втората гонина раждат отново и така до 14 деца. Дългото платено майчинство не решава демогравската криза и това не могат да разберат социалистите вече 70-80 години. В днешно време си отглеждат децата и заминават за чужбина, останалите глупаци работят да размножават циганите. На една конференция в Лондон попитах една британка, защо в такава богата държава като тяхната платеното майчинство е толкова кратко, а тя ми каза броя на децата, отглеждането им и образованието им е отговорност на семейството. Като вървяхме по улицата видяхме семейство африканци с пет деца пресичат улицата подредени по големина, майката води най-малкото, а редицата се завършваше от бащата подреден след най-голямото. Тя ги посочи и ми каза, аз не искам да работя за тях, а за моето семейство. В Капиталистическа Б-ия се мисли, действа и живее по социалистически. Никога няма да бъдем икономически добре, защото мотивацията на работещите се убива. На неработещите по различни причини, държавата /обществото /винаги им е длъжна, те „искат“, недоволстват, протестират, те имат права, а задължения нямат. Те се плодят, а глупаците трябва да работят и да ги изхранват, защото сме социална държава, живеем в социална Европа. Социален не означава справедлив. Ние имаме здравна система базирана на „солидарността“, всеки внася /трябва да внася/,харчат болните, защото другите работят и не могат да се доредят до доктор, а когато успеят им казват, че вече няма направления, да си платят. САЩ имат здравна система базирана на „справедливостта“, колкото си си внесъл, толкова ще харчиш като се разболееш. САЩ са богати и всеки се натиска да отиде там да живее, Б-ия е бедна и всеки драпе да я напусне. и т.н. Правете си изводите сами.

От тъпо по тъпо излиза от тези врсговете на народа. Дано да пукнете, всички малоумници! Вече и до децата протягате своите мръсни ръце! Похубаво съкратете вашите отпуски и заплати! Нахалници такива!!

Знаете ли, че в Чехия майчинството е 4г?! Майките имат възможност да го ползват колкото години поискат – ако е 2г. сумата която трябва да получат се разпределя за срока от 2г, Затова жените там раждат по 3-4 деца и след това получават такива соц. придобивки, че не ти се налага да работиш/ ако пожелаеш/.

Човеко,докато си„АНОНИМЕН” оправия няма да има!!!О.к😯??????

Това беше за този от Англия и САЩ,прежде коментиращия!🙋

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!