fbpx

Отварят всички гишета на Дунав мост заради румънците по празниците /видео/

Всички гишета за влизане в България на ГКПП „Дунав мост“– 4 за леки и 4 за тежкотоварни автомобили, ще бъдат отворени по време на Великденските празници, когато се очакват десетки хиляди автомобили от Румъния да пристигнат у нас. Само в „Златни пясъци“ до момента има резервирани 15 000 места, като подобна е ситуацията и в останалите черноморски курорти. Тъй като празниците при румънците са слети, се очаква огромен трафик на 25 април и на 1 май, когато вече ще се прибират у дома си, съобщава www.rusemedia.com.

За безпроблемното преминаване на превозните средства през Дунав мост е създадена организация с румънските власти, Агенция „Митници“ и Гранична полиция, като целта е да не се допускат задръствания, каза директорът на ОД на МВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов.

От „Пътна полиция“-Русе са дадени препоръки във връзка със знаците, които трябва да бъдат поставени около граничния пункт. Те са свързани най-вече с тежкотоварните камиони – да има указателни табели за движението им, къде да обръщат, къде да не спират, кога да тръгват, за да не се налага полицейски екипи да регулират движението, обясни началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Михаил Манов.

Заради очаквания трафик по празниците по пътищата у нас, ще има засилено полицейско присъствие на Русе-Бяла и Русе-Разград. Патрулите ще бъдат демонстративно на пътя, особено в най-натоварените часове – на 25 април от 14 до 20 ч, на 26 април от 10 до 18 ч, на 29 април от 14 до 20 ч.

Ще има и временно ограничение на движението на тирове над 12 тона на 25 и 29 април, съгласувано с АПИ.

По време на почивните дни ще върви и специализирана полицейска операция за скорост, правоспособност, колани, употреба на алкохол и на наркотици.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!