fbpx

Освен Бойко Борисов днес и Джорджано празнува Рожден ден

Освен Бойко Борисов и друг известен българин днес празнува Рожден ден.

Това е Мирослав Стоянов, по-известен като Джорджано.

Той е български музикален изпълнител и автор на текстове, добил значителна популярност в Интернет с нестандартните си изяви, публикувани в YouTube, и станал обект на множество публикации, обсъждащи отзвука и въобще значението на подобни обществени феномени.

Мирослав Стоянов е роден в град Стара Загора, но според други източници е родом от Варна.

Понастоящем живее в Стара Загора.

Няма музикално образование, завършил е професионална гимназия по облекло и туризъм с профил „Готварство“.

Става известен с първата си песен „Но защо така“, последвана от „Целувам те аз“, „Къси гащи“ и „Отиваме на купон“. Гледанията на много от клиповете му надхвърлят сто хиляди, а най-популярните му изпълнения са посетени повече от 840 хиляди пъти. Той продуцира сам клиповете си, за което също му помагат лични приятели.Изпълненията му добиват голямата си популярност не заради своите музикални качества, колкото заради забавлението, което намират в тях зрителите, споделяйки ги в социалните мрежи като „излагация“ и „смях до скъсване“ В този смисъл Стоянов дори е определян като „българската Ребека Блек“.

През юли 2015 осъществява дует с поп-фолк изпълнителката Кристиана, озаглавен „Цяла нощ“.

Участва във „VIP Brother 7“ през септември 2015 г.

В края на 2015 година подписва договор с новооткритата музикална компания – Хит Микс Мюзик. На 16 януари Джорджано пуска първия си официален видеоклип и песен заедно с Хит Микс Мюзик, който е озаглавен „1001 нощ“. Песента е трио с Кристиана и Силвър. През месец април излиза песента на Адриана „Лъвица“, която включва Джорджано, а също така участва и във видеоклипа. В края на 2016 година напуска музикалната компания поради финансови затруднения.

Отношението към изявите на нестандартния изпълнител е силно противоречиво, вариращо от „Джорджано е същото като музиката, която се пуска по БГ Радио, само че направено без пари, и далеч по–забавно“ до остра критика, определяща интереса към Стоянов като „фетиш към слабоумието“, а самия него – като „гротескно олицетворение на една култура, която търси и тиражира човешката неадекватност“.Срещат се и по-неутрални мнения, според които Стоянов може да не е непременно добър пример за подрастващите, но изпъква на фона на ежедневието със своите искреност и дори наивна неподправеност: „ако човек не е наистина умен, отличаващ се и истински оригинален, по-добре да бъде себе си“.

Според социолозите Жана Цонева и Момчил Христов Джорджано реализира културна революция. Тази своя позиция те излагат в 11 тези, в които разглеждат Джорджано като „съпротивляващ се на интеграция в логиката на капитала“ във време на остоковяване на изкуството. Според Цонева и Христов той откъсва пеенето от неговите „квалифицирани“ носители и го трансформира в такова, което е достъпно за неексперти, еманципирийки публиката, която го харесва, макар да знае, че той не може да пее. Освен в музикално отношение, Цонева и Христов разглеждат и режисьорските решения на видеоклиповете на Джорджано, като отчитат контраста между национални културни обекти, означаващи, според тях, националистическото и съдържанието на песните, заснети на този фон.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!