fbpx

Организаторите на хорото на езеро Бъбрека ще бъдат глобени с до 10 000 лева

Организаторите на хорото на езеро Бъбрека ще бъдат глобени. Санкцията е до 10 000 лева – това каза директорът на Национален парк „Рила” Красимир Андонов.

Снимка на хоро в едно от Седемте рилски езера предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. През уикенда повече от 400 танцьори играха хора в Рила, за да покорят рекорд за Гинес, съобщава Нова телевизия.

Някои от тях обаче избраха да танцуват в едно от езерата, въпреки че влизането във водите е забранено. Последваха и много негативни коментари в социалните мрежи.

„Дирекция на Национален парк „Рила” е издала разрешение за заснемане на филм на езерото Бъбрека на фондация „Нашият дом е България”. Не е издавано разрешение за поставяне на рекорди на Гинес”, уточни Андонов.

Възнамерявано е да се заснемат хора в народни носии, изгрева и три топловъздушни балона.

„Описали сме условията, при които трябва да се проведе събитието и съответно забраните, които трябва да се спазват. Една от тях е да не се влиза в езерата. За съжаление обаче група хора са играли хоро в езерото Близнака. За това нарушение ще бъде съставена имуществена санкция за юридическо лице. Санкцията ще е за организаторите, тъй като отговорността е изцяло тяхна. Глобата е до 10 000 лева”, поясни шефът на парк „Рила“.

По думите му има единични случаи, при които хора нарушават правилата и влизат в езерата. Той обясни, че няма да има сериозни последствия за езерото, тъй като това се е случило в рамките на няколко минути.

„Това обаче не бива да се случва, тъй като при самото влизане водата се размътва. Стараем се да поддържаме езерата във вида, в който са възникнали. Всяка година ги почистваме от водна растителност, възнамеряваме да ги чистим и от насложената тиня”, обясни Андонов. Организаторът на събитието Пламен Мирянов от своя страна коментира, че в програмата не е ставало въпрос да се влиза във водата.

„Това е емоция. Това са млади хора, които заради прилива на адреналин са го направили. От името на всички ансамбли бих искал да се извиня, защото не смятам, че това е правилно. Осъзнаваме грешката си и не подстрекаваме никой да я повтаря”, заяви Мирянов.

Наистина ли има някой,който сериозно да си мисли че,навлизането за няколко секунди в ледената вода ще замърси езерото?Аз съм плувам във всичките рилски езера (дори и в ледовете на Окото),за по няколко секунди ,за да проверя себе си и резервите на своя организъм и не съм мазал тялото си нито със сапун,нито с мазут или петрол или други отровни и токсични замърсители……Как кожата ми ще замърси хиляди кубични метри вода?

Ne e iasno v koe ezero Babreka ili Bliznaka no kadeto i da e bravo na detsata prodalgavaite v sashtia duh da razberat vsichki che BALGARIA i BALGARI sa edno

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Всички участници в един епизод събира „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Последният епизод всъщност ще е епизода за проглеждането, това, което всъщност е посланието на предаването, анонсира Мария Силвестър финалната история от „Бригада нов дом“. В него участие взимат всички семейства, на които бригадата помогна да си стъпят на краката. За проглеждането отвъд ограниченията, отвъд бариерите, отвъд всичко невъзможно, …

Блиц Новини
Йоана след „Ергенът”: Алек ме заблуди

кадри bTV Стюардесата Йоана, която отпадна от „Ергенът” на крачка от големия финал, заяви, че е била заблудена от Алек. Тя директно призна, че приятелят на майка ѝ е трябвало да го унижи при родителската среща, като го бутне в басейна, както е искал. Отвъд разочарованието, Йоана коментира, че Алек …

Блиц Новини
Подкрепа за Чоткин преди големия финал на Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Остана само да видим финалното готвене на двамата претенденти за голямата награда от 100 000 лв. Двамата готвачи, които ще се борят за нея в големия финал на „Хелс Китчън“ са талантливият Чоткин и изненадата на сезона Станислав. Димитър напусна кухнята на Ада завинаги на престижното трето …

error: Content is protected !!