fbpx

Опозицията във Варна: Бул. Левски е най-скъпата пътна отсечка в света. Можехме Байконур да направим с тези пари

„Дарик Варна“

Снимка: Live.Varna.bg

В света вероятно няма по-скъпа пътна отсечка от новия варненски булевард „Васил Левски”. Това заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик лидерът на БСП в морската столица Борислав Гуцанов.

„Радвам се за новия булевард, който е изключително важна придобивка за града. Но колко струва пробивът? Първоначално само строителството беше 89 млн. лв., което е близо по 30 млн. лв. за километър. Тези пари обаче не стигнаха и не знам дали има по-скъп път по света. Ние и Байконур можехме да направим във Варна. Същото беше и с ремонта на Двореца на културата и спорта, който започна от 5 млн. лв. и стигна до незнайно колко, като се говори за 17 млн. лв.”.

Според Гуцанов има политически чадър над ръководството на „Градски транспорт”, което е натрупало загуби за 11 млн. лв. Той поиска прокуратурата да разследва управлението на общинските дружества и изпълнението на инфраструктурните обекти.

Според градския лидер на БСП, е трябвало по-рано да бъде разрешен казусът с Очна болница във Варна, а не да се чака да напуснат лекарите.  „Има два варианта. Или общината дава над 2 млн. лв. за натрупаните задължения и ремонт, или болницата да стане университетска, като мине към Медицинския университет”.

Целта на БСП е да спечели евроизборите и да предизвика предсрочни парламентарни избори, като имаме всички предпоставки да бъдем първа сила, добави още Гуцанов. Той е номиниран от варненската организация за кандидат за евродепутат. Окончателната подредба на листата ще стан ясна на 14 април след заседание на Националния съвет на БСП.

„БСП е в сериозен възходящ подем и трябва да стигнем до предсрочни избори. ГЕРБ влизат от един скандал в друг и не могат да се похвалят с друго освен с гейтове. „Апартамент гейт” е върхът на айсберга на безобразията на ГЕРБ, но е близко до хората и те го усещат като очевидна далавера. По данни на европейските институции (ЕВРОСТАТ, ОЛАФ и Европейската комисия – б. ред.) всяка година от България изтичат 11 млн. евро заради корупция”, коментира Борислав Гуцанов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!