fbpx

Омбудсманът с компромис за потушаване на напрежението сред хората с увреждания

Омбудсманът Мая Манолова предложи компромис за решаването на проблемите на хората с увреждания. След среща с национално представени неправителствени организации Манолова заяви, че ще настоява трите закона да бъдат гласувани в пакет, за да спре противопоставянето на хората с увреждания, съобщава bTV.

Става дума за Закона за хората с увреждания и Закона за социалните услуги, които в момента се пишат от социалното министерство, и Закона за личната помощ, който вече е внесен в парламента.

Всеки момент се очаква позицията на протестиращите майки по така предложения компромис. При Мая Манолова днес не са били всички национално представителни неправителствени организации на хората с увреждания, а само някои. Тепърва предстои да стане ясна реакцията на останалите и дали двата лагера ще се сближат.

При обсъждането на Закона за личната помощ вчера имаше протести на хора с увреждания. Недоволството е заради фаворизирането на една социална услуга за сметка на други чрез този закон.

Критики има и за това, че в него не е ясно разписано кой точно ще ползва асистентските услуги, платени от държавата, няма критерии за ползването им, а сметките колко ще струва на хазната стават все по-неясни.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

error: Content is protected !!