fbpx

Олигарсите, близки до властта – заради тях сме последни в ЕС

автор: Румен Гълъбинов, OFFNews

Икономическият модел в България, при който редица бизнеси зависят от държавните поръчки, които наред с еврофондовете се считат за инвестиции, води до корупционни схеми и плаши както чуждите, така и българските инвеститори. 

Чуждите капитали, които влизат в българската икономика, продължават да бележат спад, като в основата му стои двойния стандарт на българските политици.

От една страна, властта е убедена, че вносните капитали раздвижват българската икономика, но от друга съществува схващането, че чуждите инвеститори изнасят националното ни богатство.

Близките до правителството бизнесмени – олигарси упражняват непропорционално високо влияние върху правителството и задържат икономиката на държавата ни в корупционна зависимост.

Олигарсите са изключително опасни и отнемат много богатство и добавена стойност от нашето икономическо развитие, като това не ни дава възможност да се отлепим от последното място в ЕС.

Я , ТИ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА ? АЗ БЕЗ ДА СЪМ ИКОНОМИСТ ГО ВИЖДАМ ТОВА И СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ НЕ САМО АЗ ! 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ ЩЯЛА ДА ГИ НАПРАВИ ЗАВИСИМИ ОТ ОЛИГАРСИ ,АМИ ЧЕ ТЕ НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ОТ ПАРТИИТЕ ,БЕ ХОРА !!!!!!!!!!!!!! ЗАТОВА СУБСИДИИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНАТ – ЗАВИНАГИ – 1 ЛЕВ ,А ПЪК КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ,И БЕЗ ТОВА НА НАС ПАРТИИ ВЕЧЕ – НЕ – НИ ТРЯБВАТ !!!!!!!!!!!!!!!! И ДА СИ ЗАМРАЗЯТ ЗАПЛАТИТЕ ,ДОКАТО ПЕНСИИ И МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА НЕ ДОСТИГНАТ ТЕХНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Всичките ни беди досега идват от партии и корумпирани правителства .Те трябва да отидат н небитието и да ни управляват национално отговорни ,знаещи и можещи сециалисти .

Всички крадци от прехода до днес трябва да влязат в затвора и да им се конфискува откраднатото в полза на държавата .

Ами олигарсите да си заемат местата в затвора ,като Баневи например .

B България икономисти няма хора . Това твърдение е като на пожарникара твърдението че сме най-добри в Европа по всички показатели на развитие при положение че сме на дъното на Европа и стремглаво копаме надолу !

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!