fbpx

Огромна подкрепа в интернет за обвинения за за пробива на НАП Кристиян Бойков

Продължава скандалът с удара срещу НАП, а политиците си разменят обвинения за това кой и как да поеме отговорността. В социалните мрежи, обаче, расте популярността на обвинения за хакерската атака Кристиян Бойков.

20-годишният Бойков се превръща в истинска интернет-сензация. В социалните мрежи беше създадена негова фен-група, в която бе качено и първото му интервю след ареста. В петък той говори единствено пред NOVA.

Пробивът в системата на НАП продължава да държи висок градуса на политическите страсти.

„Това е една сериозна заплаха и пробив на националната сигурност. Отговорността е на цялото правителство, защото гръмна такъв скандал. И те веднага хващат един младеж, който нито има доказателство срещу него, нито нищо, за да замажат положението”, коментира депутатът от БСП и заместник-председател на Комисията по отбрана Николай Цонков.

„Трябва да има наказани, ако има пропуски. Не трябва да бъдат героизирани такива момчета и момичета, ако се намери кой е направил пропуска, чиновници държавни служители да бъде направено това, да бъде подобрена защитата. Приоритетите са образование, сега започнахме и  със сигурност, ще стигнем и до кибер. Ние го съзнаваме, но нямаме такива пари в държавата”, коментира бившият вътрешен министър и член на Комисията по отбрана Валентин Радев.

Разследването продължава.

Очаква се в началото на новата седмица НАП да е готов с приложението, което ще позволи на гражданите да направят проверка, дали данните им са изтекли в разпространените файлове.

Разбира се ,че държавата е виновна за това хакерство. Следяа да се осигури финансиране ,за да се защитят системите. Пак обаче няма гаранция за 100% сигурност.
За грешката следва да бъдат наказани с уволнение доста специалисти от НАП,но oтносно хакера категорично момчето следва да му се отнеме правото да работи в тази сфера и да отиде в затвора за най-малко 5 години.
Вината му следва да се докаже по категоричен начин.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Всички участници в един епизод събира „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Последният епизод всъщност ще е епизода за проглеждането, това, което всъщност е посланието на предаването, анонсира Мария Силвестър финалната история от „Бригада нов дом“. В него участие взимат всички семейства, на които бригадата помогна да си стъпят на краката. За проглеждането отвъд ограниченията, отвъд бариерите, отвъд всичко невъзможно, …

Блиц Новини
Йоана след „Ергенът”: Алек ме заблуди

кадри bTV Стюардесата Йоана, която отпадна от „Ергенът” на крачка от големия финал, заяви, че е била заблудена от Алек. Тя директно призна, че приятелят на майка ѝ е трябвало да го унижи при родителската среща, като го бутне в басейна, както е искал. Отвъд разочарованието, Йоана коментира, че Алек …

Блиц Новини
Подкрепа за Чоткин преди големия финал на Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Остана само да видим финалното готвене на двамата претенденти за голямата награда от 100 000 лв. Двамата готвачи, които ще се борят за нея в големия финал на „Хелс Китчън“ са талантливият Чоткин и изненадата на сезона Станислав. Димитър напусна кухнята на Ада завинаги на престижното трето …

error: Content is protected !!