fbpx

Община Поморие дарява 5 000 евро за катедралата „Нотр Дам дьо Пари”

Утре  в 17.00 ч. Общинският съвет в Поморие ще проведе извънредно заседание, на което ще бъде разгледана единствена точка – предложение за дарение на 5 000 евро за парижката катедрала „Нотр Дам дьо Пари”, наричана още „Парижката Света Богородица“, съобщава „Флагман“.

Предложението е на кмета Иван Алексиев и е по повод трагичния инцидент, опожарил част от световноизвестния готически храм.  „Парижката Света Богородица“ е построена е през 1345 г. в центъра на Париж, като една от първите катедрали в готически стил на остров Сите на река Сена.

Скулптурната украса на фасадата се смята за една от най- красивите в света. Това е и мястото, където Наполеон I е коронясан като император. Огнената стихия от 15 април 2019 г. унищожи голяма част от покрива на централния корпус на сградата и доведе до рухване на заострения, висок близо 100 м. връх на катедралата.

„Като част от европейското семейство, споделящо общ дом и ценности, считам че е дълг на всеки един от нас да бъде съпричастен към грижата за опазване на културно – историческите и религиозни ценности, каквато е и вечният символ на Париж  – „Нотр Дам дьо Пари”.

Нека с този акт на дарение изкажем своята съпричастност към значимия паметник на френската и европейска култура”, пише в докладната си кметът Иван Алексиев.

ТОЗИ КМЕТ ДАЛИ Е ВЪЗСТАНОВИЛ ВСИЧКИ ЦЪРКВИ В ПОМОРИЕ ТА Е СТИГНАЛ И ДО ПАРИЖ – НАГАЖДАЧ

bravo li? A za nachite tzarkvi frantzuzite dali se interesuvat? mnogo ot tiah ne znaiat nichto za B-a!

Този Кмет да дари тези пари за връх Шипка и тази наша светиня има нужда от ремонт.Аман от такива

Жалко за такива чуждопоклонници,които са безразлични към състоянието на българските светини!

оправиха България е що да е помогнат и да се изтъкнат вижте ни…….

Ами този български нагаждач трябва ли да да даде български пари за Макарон който прецаква нашите превозвачи От наглостта на Макарон страдат хиляди български семейства

Това дарение на фона на крещящата нищета, разбитата инфраструктура на страната, окаяното състояние на образованието и здравеопазването е меко казано ЦИНИЧЕН ПИАР!

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!