fbpx

Общинарка от ГЕРБ -Варна: Булевард “Левски” ще води до икономия от 100 милиона лева годишно!?!

“Удоволствието от придвижването по бул. “Левски” се оказа и икономически изгодно! След последното засичане се оказа, че колата ми е горила с около 1,6 л. накм. по-малко!!! И то само в градски условия. Изчислено за месец, личната ми икономия ще е в рамките между 40 и 50 лв., което на годишна база е приблизително около 550 лв. Супер!!! И още нещо любопитно: Частните автомобили във Варна са над 200 000! Това прави само за една година над 100 млн. лева икономия!!!)” – това публикува в социалните мрежи общинарката от ГЕРБ-Варна Марица Гърдева, пише varnahot.com.

Към публикацията е прикачена и снимка на мегабулеварда “Левски”, на коята се вижда и трафика от цели два автомобила.

Марица Гърдева със сигурност се чувства фантастично, особено когато общинарите имат да усвояват бюджет от над половин милиард годишно. Емоционалните и отклонения обаче драстично се разминават с математиката. Нека да вземем калкулатор и да проверим дали и ние ще се чувстваме фантастично като Гърдева.

1. За да се икономисат 50 лв би трябвало да се шофира поне по 1600 км месечно и то само и единствено по 3 километровия бул. “Левски”. Едва ли има варненец, който да вярва, че това е възможно. Какво показва калкулатора още:

2. За да икономисаме 50 лв ще трябва да минаваме по цялата дължина на бул. “Левски” по 533 пъти месечно!!! Средно дневно трябва да минаваме по булеварда по 25 пъти. На вас това може и да ви е смешно, но това кара Марица Гърдева се чувства фантастично.

3. Над 200 000 варненци, които карат коли ще минават по 1600 км месечно по новия булевард?!? Позволяваме се леко да се съмняваме с тези твърдения. Нека да поразсъждаваме малко – нещо, което явно Марица Гърдева не умее.

– Над 120 000 коли имат варненци, които живеят в кварталите Младост, Възраждане, Трошево и Владиславово. Дори и при огромно желание те трябва да се придвижват по булевардите “Владислав”, “Сливница” и “Цар Освободител”. Практически им е невъзможно да “кацнат” директно на новия булевард. Придвижването им по основните булеварди обаче сега се затруднява допълнително от кръговите кръстовища. Предполага се обаче, че те ще икономисат допълнителните си разходи с няколко кръгчета дневно по новия булевард. Все пак трябва да бъдат благодарни и да навъртат километри, за да излезе сметката на Марица Гърдева.

– Над 20 000 коли имат варненци живеят в Аспарухово, Галата и вилните зони. Те също така трудно биха “кацнали” на новия булевард. Ако трябва да пестят обаче ще ходят до него и ще шофират – няма как! Няма и да се оплакват за задръстванията по ул. Девня – стига хейт. Само мрънкате и не оценявате хубавото!

– Над 20 000 коли имат варненци живеят в квартал Левски. Колко ли гориво пестят сега с новия булевард като се налага да въртят допълнително километри всеки ден, за да стигнат до домовете си? Няма да коментираме и как тези хора се придвижват пеша, че темата съвсем ще загрубее…

С направата на революционното бъдещо кръгово при Максуда натоварения товарен трафик по ул. Девня към ЗПЗ ще обикаля по половин километър повече. Колко ще се увеличи замърсяването и разходите там няма да коментираме. Все пак пътуващите да не са неблагодарни и като компенсация да врътнат две-три обиколки по бул. “Левски”, за да спестят.

Не можем да отречем, че най-много ще спестят жителите на квартал “Чайка”, които за 4 минути ще стигат до квартал “Максуда”! Какво ще правят в Максуда естествено си е техен проблем. Важното е, че стигат до там за 4 минути.

Необходимостта от булевард “Левски” е безспорна. Основният трафик във Варна обаче е в направлението изток-запад и един напречен булевард макар и необходим няма как да облекчи целия трафик в града. Съмнителен е и ефекта от изразходването на стотици милиони за изграждане на кръгови с две нива. Философията на булеварда е тотално сбъркана: Предимство имат колите, а не хората. В цял свят нещата са точно обратно. Но както се казва: Важното е, че нещо се прави!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!