fbpx

Обратно у нас след 14 г. в САЩ… Заради Родината, Родопите и панелките!

Родината, Родопите, панелките. Всичко това връща финансиста Робърт Желязков в България, след като е прекарал 14 години в САЩ.

Той напуска родния Пловдив през 1999 г. Заминава за САЩ по настояване на родителите си. В Америка остава 14 години, които описва до голяма степен като изгубено време.

Започва да учи в университет в Оклахома, но прекъсва следването си и губи стипендията. Години по-късно обаче решава да завърши „Финанси“ в Мисури. Преди това започва от нулата и работи като сервитьор в ресторант.

През цялото това време обаче България му липсва.

„Всеки път, когато се прибирам, спирах на магистралата, където се виждат Родопите и просто ги гледах няколко минути“, спомня си Робърт.

Една вечер взима спонтанното решението да остане в България, рри това само часове преди да излети самолетът за Америка, на борда на който така не се и качва, а има закупен билет.

Робърт Желязков казва, че по-правилно решение не е взимал в живота си.

„Целунах този асфалт на летището и тръгнах към хубавия Пловдив. В България беше семейството ми, приятелите… Първите години в Щатите изхарчих толкова много пари за карти за международни разговори, защото България ми липсваше“, сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Освен Родопите, Робърт оценява и още една страна на родината, която обаче малко хора намират за красива. В неговите очи панелките, сравнени с монотонното строителство в САЩ, носят много повече дух.

„Много често обичам да се разхождам из квартали, в които не съм бил и да гледам тези красиви панелки и да си мисля във всеки един апартамент колко щастие и нещастие е имало. Много е интересно. България, един вид“, споделя Робърт.

Все пак подчертава, че у нас хората често се надпреварват кой какво лошо нещо е видял и е по-рядко да се чуе разговор за нещо хубаво. Той смята, че се е фокусирал върху доброто в живота си.

Има хора, които не могат да свикнат да живеят навън. Но едва ли, ако не беше поживял 14 год навън, панелките щяха да му харесат, малко в повече ми идва. Виж заради Родопите човек може и да се върне!

Бил е дърво без корен, това е обяснимо. Америка не е за всеки. Някои свикват други не. Но за панелките да ме прощава. Там има изключително красиви сабърбани с много зеленина и разнообразни къщи.

Аз мисля,че е взел най- правилното решение,защото човек без корени е кръгла нула!Но най- важното е,че връщайки се ще работи за неговата си Родина,а не за чуждата ! Дай Бог по- вече деца да се осъзнаят,че щастието и смисълът на живота е да работиш ,съдадеш и оставиш нещо там,където си се родил .
Що се отнася до американските апартаменти и къщи ,в основата си са от шатраци и всичко е една бутафория.
Приветствам решението ти момче и на добър път в борбата ти за просперитет в Родината!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

error: Content is protected !!