fbpx

„Обединени патриоти” срещу Марешки: Да обяви коя външна сила му плаща и кой иска да окупира България!

Лидерът на „Воля” Веселин Марешки продължава активно да защитава новата „националистическа” линия на партията си – против НАТО, против модернизацията на армията и проруската посока. Днес той изчете парламентарна декларация, повтаряйки аргументите си за мораториум срещу превъоръжаването. Това обаче предизвика ответна реакция от страна на „Обединени патриоти” (ОП).
Искрен Веселинов изчете контрадекларация от името на ОП веднага след Марешки, съобщава Флагман.

Според Веселинов, инвестицията в отбранителните способности на страната е гаранция за защита на България.
„Следим творческите превъплъщения на един преждеговорищ политически лидер, който през последните месеци прави ловки пируети в политическото пространство, каза още депутатът от ОП. Изведнъж се оказва, както е бил натовец, става антинатовец; както е бил за модернизация, се оказва против модернизацията; както е бил за бизнеса, се оказва защитник на пенсионерите и ред други такива неща. Това е силна страна на един артист – да има своите творчески превъплъщения. Въпросът е дали един политик трябва да има такива превъплъщения…”

Според декларацията на ОП, превъоръжаването е въпрос на национална сигурност, но и на национална чест.
„И продължавайки да се питам за тези ловки пируети и циркови изпълнения през последните месеци, задавам следните въпроси: как можем да гарантираме своята сигурност, своите права като българи, своето национално достойнство без съюзи, защото някои искат да излезем от съюзите си; как можем да ги гарантираме без армия? Ако този някой иска едновременно да нямаме армия и да напуснем съюзите си, нека да обяви коя външна сила му плаща и кой иска да окупира територията България, защото България без армия е територия. Това е въпросът, който задавам аз от тази трибуна, и нека актьорите да обявят защо, кой и на кого служат! И в заключение искам да кажа, че въпреки творческите номера, въпреки цирковите изпълнения, избирателите на „Обединени патриоти” трудно биха гласували за партия като „Воля”, защото просто фалшът е виден. Ние имаме кауза, имаме цели, имаме вяра в България, а насреща имаме опит за дребнави заяждания и за флирт с най-грозното лице на популизма и заиграване с тези, които са неприсъщи на тези, които ги говорят”, посочи още Искрен Веселинов в декларацията от името на ОП.

Йордан Цонев от ДПС също коментира темата в кулоарите. Според него, разходите за модернизация на армията са неизбежни. Той смята, че изявите на Веселин Марешки са популизъм.
От ДПС обаче посочиха, че решенията за превъоръжаването следва да се взимат в парламента, а да не се действа на парче от страна на изпълнителната власт.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!