fbpx

Няма такава държава – България! Жив по лична карта, „в отвъдното“ по шофьорска книжка!?

И това доживяхме.

Разказът на Андрей Георгиев подлуди социалните мрежи в България.

Той е жив по лична карта, но според КАТ е мъртъв от години и му е спряна шофьорска книжка, пише www.glas.bg.

Историята му е без редакторска намеса:

Нека ви споделя какво ми се случи през тези 3 дни. В неделя на влизане в София ме спря патрул на Пътна полиция, защото не бях включил дневните светлини на колата. При проверката се оказа, че шофьорската ми книжка е невалидна от 2010 година (да точно така преди 9 години) поради причината че съм починал.

Интересното в случая е че през 2013 година имам акт, който съм и платил. Имам и няколко електронни фиша които също са платени.Още по-интересно е че съм спиран поне 5 пъти за тези години и никой до момента не е забелязал че съм мъртъв по шофьорска книжка.

Оказа се, че полицаите които ме спряха нямаха никаква идея какво да правят и по съвет на някакъв дежурен ми върнаха документите и ми пожелаха приятен ден, а на въпроса ми какво да направя за да бъда отново жив и правоспособен водач ми казаха че нямат никаква идея.

Та всичко приключи благополучно днес в Столичния КАТ и понеже жената на гишето ми каза че съм 2ри такъв случай, реших да споделя с вас какво се прави.

Отивате в КАТ, там където се подават заявление за издаване на дубликат на СУМПС. Давате си шофьорската книжка и личната карта, необходимо е да сте „Жив“ по лична карта, и те ви съживяват в системата. Ако са ви уморили в друг град, както беше в моя случай – ВАРНА, се налага да зачакате известно време тъй като съживяването става по местоумиране.

Та така… Отново съм официално Жив водач на МПС… след 9 години в които не съм и подозирал за своята кончина и че реално съм неправоспособен водач.

Е … нема такава държава! Положението е Мики Маус откъдето и да го погледнеш.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!