fbpx

Няма да има 1000 лв. Гражданска отговорност, обяви Горанов

offnews.bg

Данъкът за стари коли скача с две кутии цигари на година, според финансовия министър
Няма решение за 1000 лв. гражданска отговорност, никой не говори за такава сума, заяви министърът на финансите Владислав Горанов след Коалиционен съвет на управляващите партии.

Предложената система „Бонус – малус“ е в съвсем начален етап, не е сигурно, че увеличението за рисковите шофьори ще останат в тези размери, обясни той. Горанов подчерта, че в момента се смесват темите за осигуровките и увеличението на данъка за стари автомобили. Вдигането е с до 10 лв. на година за автомобил, това са две кутии цигари, а трябва да взимаме мерки срещу мръсния въздух. В момента има протести и за това, подчерта Горанов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък обяви, че България няма да се присъедини към Пакта за миграция на ООН.

Преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска в декларация от името на партията дебат по темата, както и премиерът Бойко Борисов „да обясни кога и кой реши да присъедини България към пакта на ООН за миграцията, който не защитава националния ни интерес“. Според текста става дума за документ, който стимулира по-голяма миграция.

Европейският съюз ще се присъдени към пакта на 11 декември в Мароко. Целта е „да се приемат мерки във връзка с условията за влизане и пребиваване, както и правила за издаване от държавите членки на визи и разрешения за дългосрочно пребиваване, включително с цел събиране на семейства; определянето на правата на гражданите на трети страни, пребиваващи законно в дадена държава членка, включително условията за свобода на движение и пребиваване в другите държави членки; незаконната имиграция и незаконното пребиваване, включително експулсирането и репатрирането на незаконно пребиваващите лица и борбата срещу трафика на хора, по-специално на жени и деца“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!