fbpx

Някои не ядат след 18 часа, за да отслабнат, но грешат. Това не е разумно, друго е важно

Едва ли има човек, който не иска да изглежда добре и в същото време да не се ограничава от нищо в менюто си. Много хора вярват, че тайната на една добра фигура е много проста – просто не е нужно да ядете нищо след 18 часа вечерта, пише Zdrave.to.

Но този метод наистина ли работи?

Диетолозите са уверени – да се откажете от храна след 18 вечерта не е много полезно. Тези, които вярват в този метод, вярват, че през нощта тялото променя метаболизма си и затова храната, която се яде вечер, се превръща в мазнина. Всъщност това не е съвсем вярно – биоритмите имат ефект върху тялото, но не са толкова важни. Много по-важно е вашият личен график.

Да предположим, че вечеряте в 17 часа и лягате в полунощ. Това означава седем часа без храна? Разбира се ще почувствате глад и ще трябва да хапнете нещо преди лягане. Ограничаването на храненията, без да се съобразявате с личния си график, е обречено на неуспех. Според експертите, оптималното време за вечеря е два до три часа преди лягане. През това време процесът на храносмилане ще бъде почти пълен, няма да имате време да се почувствате глад, но и пълният стомах няма да пречи на съня ви.

Мъдро е да се яде по едно и също време. Тялото ще свикне да получава храна на определени интервали и скоро няма да бъдете обезпокоени от желанието да ядете нещо допълнително.

Има обаче проучвания, които показват ползите от вечерното гладуване. Има доказателства, че хората, които ограничават приема на храна в късния следобед и започват да ядат след събуждане сутрин, губят тегло по-добре и се чувстват по-добре. Но този подход изисква известна подготовка – трябва постепенно да преминете към ограничения, в противен случай този метод е изпълнен с прекъсвания и преяждане през деня.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

error: Content is protected !!