fbpx

НОИ започва изплащането на пенсиите и допълнителните суми към тях на 8 април

Изплащането на пенсиите за април от Националния осигурителен институт /НОИ/ ще започне на 8 април (понеделник) и ще приключи на 22 април, съобщиха от пресцентъра на осигурителната институция, предаде novini.bg.

В изпълнение на Постановление 50 от 21 март на Министерския съвет, заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лева на 1 322 300 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за април 2019 г., е в размер до 348,00 лева включително.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще бъде извършено съобразно график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 април 2019 година.

Всички пенсионери трябва да са с равни права.Не може при едни годините трудов стаж да се индексират с 1,2 ,а при други с 1,1 .Без това последните са с много по-малки пенсии от колегите си,защото са се пенсионирали по-рано,на по-ниски средни заплати в страната.Поне трудовият стаж да е еднакво преизчислен – при едните и при другите.

Дават се по 40лв.на тези които не са работили, а които имат по 40години стаж за тях НЯМА къде е равноправието докога ще пренебрегвате тези които дадоха повече на тази държава??????????????????

Бе дайте ми 400 лв пенсия и не им ща 40 лв Великденски и Коледни добавки, защото всеки месец ше имам горница 140 лв към пенсията си. Не е вярно, че с 40 – 45 год. не може да имаш малка пенсия. Зависи на каква заплата си бил. Зависи дали са ти намерили ведомостите със заплатите през 80-90 год. на миналия век, за трите последователни години и т.н. Стига сте искали Коледни и Великденски вие с пенсии 500-600-700-1000. Ако всеки месец като си теглите пенсията си оставяте в картата 10 лв, то вие ще имате за Великден и Коледа не по 40 лв като нас, а по 60 лв. Другият вариянт е минаваш на 300 лв пенсия и получаваш добавките за Великден.

бравоооо ,много щедър този парламент. Да се омитат всички от там доброволно, че вече се не търпи.

Изравниха пенсиитена всички циганьори дето нямат и 1 трудов ден с тези на хора с по 40 години трудов стаж.Господ да ви накаже!~

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

Блиц Новини
Побутването на Мария в Капките започна да дразни зрителите

Кадри Нова ТВ Големият победител в снощния лайв на „Като две капки вода“ е ясен на всички. Актрисата Елена Атанасова наистина даде всичко от себе си и грабна първото място. Тя имаше доста трудна задача да смени“ пола си, за да се превъплъти в образа на германската хеви метъл легенда …

Блиц Новини
Уникална драма се разрази при въпрос за 30 000 лева в „Стани богат“

Кадри: БТВ Мартен Демирев, който ръководи няколко бизнеса в различни сфери, направи блестяща игра в „Стани богат“ тази вечер. Той рискува за отговорите на повечето въпроси, но това му донесе успех, тъй като спечели 20 000 лева. Мартен дори можеше да си тръгне с 10 000 лева повече, ако беше …

error: Content is protected !!