fbpx

Нови ограничения? Ще караме с 30 км/ч в градовете и с 80 км/ч – извън тях

Намаляват максимално разрешената скорост в градовете и по първокласните пътища. Нови правила за пътна безопасност, одобрени от правителството, ще увеличат и часовете на шофьорските курсове, предава Нова тв.

Скоростта, като сигурен причинител на много катастрофи, е поставена под контрол в намеренията на държавата. Конкретно: вътрешното министерство предлага по първокласните пътища да се движим с 80 км/ч, а не както сега – с 90. Аргументът: всеки километър по-бавно движение намалявал жертвите с 4-5%, изчислили експертите.

В населено място сега е разрешено да се движим с до 50 км/ч. Ако промените бъдат одобрени, по-нататък във времето тази скорост ще се ограничи до 30 км/ч.

За да се подсигури и по-добрата подготовка на шофьорите държавата планира да увеличи часовете им кормуване в шофьорския курс. Сега книжка може да получат шофьорите след 31 часа на пътя. Ако предложенията бъдат приети, вече ще се учат поне 50 часа.

Ако водач причини катастрофа в завой, държавата иска книжката му веднага да се отнема.

Всички тези мерки подлежат на още обсъждания и поетапно въвеждане през тази и следващата година. Те са част от одобрените през 2018 г. намерения за „0 жертви” – по-безопасни пътища и дисциплиниране на шофьорите.

В официалния документ от интернет страницата на МВР сред аргументите за повече внимание към пътниците стои и изречението: „Пътникът трябва да се превозва по-внимателно от дамаджаната с ракията”.

Толкова ли всичко ни е наред,че се хванаха пак да ограбват още и така ограбеният български народ,всички други закони са перфектни и сомо този остана ? Тези нехранимайковци не се наядоха ?пак обикновения гражданин ще е потърпевш,ако искат и с 10км.да го направят недосегаемите пак ще го нарушават и за тях той пак няма да важи ,защо не изкарат една статистика кой прави най много нарушения ?кой кара най много с превишена скорост?НО тях не ги закачат?пак Бай Ганьо ще е нае..ан.

Да си оправят пътищата експертите после да мислят за скороста.!

ВСИЧКО Е ИЗЧИСЛЕНО. ПОЛИЦИЯТА ЩЕ СЕ ИЗДЪРЖА ОТ ГЛОБИ. ЩЕ ИМА И СОЛИДНИ ПРЕМИИ.

Часовете за кормуване са напълно достатъчни когато се вземат както трябва. Самите курсисти си преценяват и си взимат допълнително часове когато се чувстват недостатъчно подготвени за изпит по управление. Въпроса е , че трябва да кормуват пълноценно през цялото време на обучението. Ограничаването на скоростта също не е предпоставка за намаляване на ПТП. Който кара сега със 150 км няма да кара като има ограничение със 80км. Трябва наказателна отговорност и съзнание от водачите.

Още я смъкнете скороста като от времето на жигулитата и газките. Недоносени депутатчета да ви е_а м____та. Провесионален шофьор съм и с това няма да направите нищо освен да стрижете още глоби от хората. Защо някой с с повече от 20 акта кара кола??? Цигани които нямат начално и не могат да четат а също с книжки??? Насрахте се вече!

Ама то няма нужда от закони!В нашия град тя едва ли е повече от20 км/час щото няма и пет метра без дупки!А за тях кого и с колко ще глобяват и къде ще отиват парите?

сигурно някой малоумник го е измислил това, без шофьорска книжка. Ако наистина е така , какво ще направя:
1. ще се съберем няколко авери и ще следим кортежите ,само на няколко от по- известните льольовци от парламента и правителството- в колко часа тръгват и в колко пристигат и после видеото в нета . Една седмица им е много да го отменят.
2. ще си купя колело за да фуча пред “ баварците“, може и магаре с каручка
3. 1-но не се отнася за Масларова – тя горката ще е с влака

Простотия след простотия от „корифеи на мисълта“

Да сложат знаци ще ги спазваме кво толкова само че проблема е там че нито пътища има за каране нито знаци коректни със пътя

9 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!