fbpx

Новите министри вече режат ленти: 23,5 милиона от ЕС отиват за ремонти в полицейски управления и пожарни

С 23,5 млн. лв. от управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 се обновяват 52 сгради на Министерството на вътрешните работи, от които областни дирекции, районни управления на полицията, 1 гранично полицейско управление, 22 районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ и един учебен корпус. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, областния управител на Сливен Чавдар Божурски, кмета на Нова Загора Николай Грозев и директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов, откри реновираната районна служба на пожарната в Нова Загора. В сградата са изпълнени всички предписани мерки за енергийна ефективност, конструктивно укрепване и е подобрен достъпът за хора с увреждания, каза още тя. Сградата не е била ремонтира около 50 години.

Работата по 9 от сградите вече е приключила, като в Нова Загора е обновена и сградата на районното полицейско управление. Инвестициите в тези проекти показват грижата за хората, които денонощно отговарят за нашата сигурност, посочи министърът.
Обновяването на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Нова Загора е един от седемте проекта на обща стойност 5,3 млн. лв., по които общината е бенефициент по програмата. 4,1 млн. лв. от тях са свързани с въвеждане на мерки за енергийна ефективност и обновяване на 13 сгради – на районната пожарна служба и полицейското управление, СОУ „Иван Вазов“ и 10 жилищни сгради. Министър Аврамова поздрави кмета на Нова Загора Николай Грозев за грижата към хората и осигуряването на добра среда за работа и живот и изрази увереност, че и другите проекти ще бъдат реализирани успешно.

Пред журналисти регионалният министър посочи, че предстои да й бъде предаден обобщеният доклад за състоянието на настилките, мантинелите, банкетите и всичко свързано с предишни ремонти на пътища. „Въз основа на този доклад ще може да направим изводи за най-тежките и най-нуждаещите се от ремонт пътни участъци, така че да приоритизираме и да осигурим финансов ресурс за изпълнението им. Желанието ни е всички пътища в България да бъдат добри, хората да пътуват спокойно и да имаме изграден магистрален пръстен“, коментира тя.
Аврамова съобщи още, че се работи усилено за довършване на АМ Хемус и по вертикалните отсечки Видин-Ботевград и Русе-Велико Търново.

„Желанието ни е с въвеждането на тол системата, която ще ни даде допълнителен ресурс, да успеем да изграждаме нови пътища и да ремонтираме старите, които имат нужда“.
Имаме амбицията част от пътните проекти като тунела под прохода Петрохан и тунела под Шипка да бъдат реализирани с публично-частно партньорство с цел да се осигури финансиране за всички проекти на стойност близо 3 млрд. лв., които са в програмата на правителството и МРРБ.
Прецизират се условията, по които ще работи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, каза министър Аврамова, напомняйки, че по нея са обновени 1364 жилищни блока. Тя изрази надежда, че до средата на 2019 г. ще бъдат завършени и останалите сгради със сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!