fbpx

Нова услуга кара европейците масово да превъртат километражите

Превъртането на километражите на автомобилите в Европа става все по-масово, като причината за това е нова услуга, предлагана от някои фирми. Това съобщава изданието Nonestjohn.co.uk, според което всяка десета кола на континента е с фалшифициран пробег, пише Аутомедия бг.

За Великобритания цифрата е още по-висока, като основните причини не са заради по-изгодна продажба на колата, а заради зистраховката или заради това услуга, предлагана от някои компании. Тя се казва Personal Contract Purchase (персонален договор за покупко-продажба) и набира все по-голяма популярност – както на Острова, така и на континента.

Новата форма за покупка на автомобила представлява нещо средно между кредит и лизинг. При нея клиентът вняса ежемесечни вноски, които са по-малки от тези за кредит, а след края на договора просто доплаща останалото или продава колата. Договорът е за между 2 и 4 години, като едно от условията в него е ограничение на пробега.

В крайна сметка повечето клиенти са принудени в края на контракта да превъртят километража, за да продадат колата. Във резултат на това автомобилите с фалшифициран пробег във Великобритания вече достигат 18%. В Европа като цяло процентът е по-малък, но всичко зависи от марката и модела. Например, при NINI манипулираните коли са 23%, а при BMW 5-Series – 27%.

Все по-разпространената практика е разкрита от самите собственици на автомобили. В Европа огромна популярност набират приложения за смартфони, които не само позволяват да се контролира работата на всички системи на колата, но и да се променят някои параметри. През цялото време обаче приложението записва реалния пробег и той няма как да бъде скрит.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

error: Content is protected !!