fbpx

Нова рокада в кабинета: Борисов смени зам.-министър в МОН

Нова рокада в правителството направи премиерът Бойко Борисов. Този път си отива не министър, а негов заместник, съобщава OFFnews.bg.

Промяната е в Министерството на образованието и науката. Смененият зам.-министър е проф. Иван Димов, който наблюдаваше ресор наука. На негово място Борисов назначава Карина Ангелиева, досега – съветник към Постоянното представителство на България в ЕС.

Там е отговаряла за европейските политики в образованието и научните изследвания. Била е главен директор на „Структурни фондове и международни образователни програми” към Министерството на образованието и науката и директор на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките.

Завършила е магистърски степени по европейска интеграция и съвременна история от Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Проф. Димов остава съветник в екипа на образователния министър Красимир Вълчев.

Промяната не е свързана с оставките на тримата министри, поискани в края на миналата седмица от премиера във връзка с трагедията край Своге, увериха от министерството.

Той дойде от БАН. Там председателства Научния съвет на Института по информационни и комуникационни технологии към БАН. От 1996 до 2004 г. бе директор на института.

Има разработки на математически модели в областта на екологията и климатичните промени, известен е и с методите си по финансова математика или т.нар. методи „Монте Карло“.

Лектор е в Университета в Рединг, Великобритания, School of Systems Engineering, ACET Center в периода 2005-2007.

Участвал е в разработването на европейски проекти за създаването на центрове за върхови постижения и е международен оценител по проекти на НАТО.

Завършил е висшето си образование в Московския изследователски университет – магистър инженер по електронна техника.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!