източник: jenata.blitz.bg
Това е просто перфектната рецепта за приготвянето на кюфтета. Стават сочни отвътре, с хрупкава коричка и уникален вкус. Рецептата е позната на мнозина, но някои баби с много години опит в кухнята добавят много специален и ключов акцент в нея. Именно той прави кюфтенцата толкова сочни и вкусни.
Продукти:
900 гр. Кайма
2-3 главу лук
6 филии хляб
100 мл. Мляко
300 мл доматен сок
сол, черен пипер на вкус
чесън и червен пипер
Начин на приготвяне:
Залейте филиите хляб с мляко или пък сметана и ги оставете малко, за да се напоят хубаво с течността. После изипете сместа в блкендера, добавете лук и пуснете уреда.
Добавете към готовата смес каймата, сол, черен пипер на вкус, както и всякакви други подправки, които обичате.
След това изсипете доматеното пюре към вече направената смес.
След това оформете кюфтенцата, без да ги правите прекалено големи. Бутнете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Нека се пекат около 30-35 минутки.
Бон апети!