fbpx

Нинова обяви какво ще стане с Бойко и Цветанов, ако БСП дойдат на власт

www.flagman.bg

Корнелия Нинова обеща, ако БСП дойдат на власт, да заведат иск срещу настоящия премиер Бойко Борисов за случая „Чакъра”.

Причина е осъдителното решение срещу България от страна на Европейския съд по правата на човека отпреди пет години.

Парламентът днес обсъди Годишен доклад на министъра на правосъдието по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека по дела срещу Република България за 2017 г.

„Докладът, който гледаме днес, не е нито формален акт, нито поредният доклад. Този документ засяга основите на обществените ни отношения и един дълбок проблем на правовата държава”, каза Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Според нея всъщност са налице три проблема, за които има едно решение.

Проблемите са, че се отнемат права на български граждани от страна на държавата, че те самите плащат за това, както и че виновните остават ненаказани.

За всичко това имало едно решение и то било разписано в закон – че който е виновен за нанесените вреди, плаща и то в пълен размер. За целта обаче държавата следвало да подаде регресен иск.

И няма нищо лично,  но г-н премиер, питам Ви: кога ще заведете дело срещу Бойко Борисов заради това, че заради него бяхме осъдени по едно дело за 55 000 евро. Искаме да знаем кога ще има дело „Бойко Борисов срещу Бойко Борисов”. Или, г-н Борисов, кога ще изпълните закона и ще заведете дело срещу Цветан Цветанов за шест дела, по които сме осъдени за 120 000 евро? Интересно ще е – Борисов срещу Цветанов. Но в името на народа. Защото така пише в закона, а не защото имаме лично отношение към тези неща”, заяви още Корнелия Нинова.

Тя призова българските граждани да бъдат смели, да пазят правата си и да се борят за тях.

„От нас имате ангажимент, ако някой ден и когато дойде този ден да спечелим избори и да управляваме страната, да заведем исковете срещу тези, които ви отнеха правата, заради което вие платихте, а те безнаказано продължават да рушат основите на правовата държава, основите на Конституцията на Републиката и стабилността на обществените отношения в България”,обърна се Нинова към народа от парламентарната трибуна.

Думите й предизвикаха полемика с представители на ГЕРБ и „Обединени патриоти” (ОП).

Данаил Кирилов от формацията на Борисов обясни, че се внушавало, че решенията на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) не се изпълняват.

„Когато Вие осъдите себе си за „Техноимпекс”, тогава питайте Бойко Борисов кога ще съди себе си. Когато Вие осъдите Румен Овчаров за „Белене” и за „процедурата”, която тогава произведе, тогава питайте кога Борисов ще съди Цветанов”, заяде се Кирилов, който е шеф на правната комисия в парламента.

В подобна насока бе изказването и на съратника му Спас Гърневски.

Бургаският депутат от ОП Христиан Митев изрази съмнения, че Нинова е искрена, имайки предвид, че като зам.-министър в тройната коалиция не е настоявала за съответната справедливост спрямо виновните.

Нинова отговори, че предстои оттук нататък да се види каква ще е политиката на БСП.

Тя изнесе правна „лекция” на Данаил Кирилов от „първи курс в Софийския университет”.

Лидерката на БСП попита и обясни: „Кой трябва да заведе тези искове и да плати парите? Учи се още в първи курс. Когато държавата плаща обезщетенията, тя завежда регресните искове и конкретно в българските закони е записано, че това го прави министърът на финансите по решение на Министерски съвет и по указание на Борисов. Така че, Министерски съвет и Борисов да вземат решения, да възложат на министъра на финансите и той да заведе иск срещу Цветан Цветанов и Бойко Борисов.”

Всички други шикалкавения били приказки на вятъра.

Нинова обеща, че ако дойде на власт, БСП ще заведе съответните искове срещу всички отговорни, независимо от кое управление и от коя партия са били.

Защо Д.Кирилов иска К.Нинова да води дело срещу Овчаров? Че ГЕРБ са толкова години на власт-защо не заведоха-или БСП им е виновно! Ама гарван гарвану око не вади !

Говори дръзко и поема обещания,защото знае,че тя ,всички от правителството на Станишев и тези преди тях, са освободени от търсене на съдебна отговорност,предварително са помилвани така да се каже, с акт на Народното събрание по искане на Станишев. А след тях са управлявали само ГЕРБ с премиер ББ и за малко Орешарски и ДПС,но те не са БСП. Аз предлагам да се отмени този акт от 2009г. и тогава да се разследват и съдят всички управници,вкл.Виденов за разрухата,вкл,НВ Симеон за невижданата корупция,вкл.Костов за непрозрачната приватизация,вкл.Първанов за тройния шлем,и т.н. за милиони и милиарди,и тогава да се търсят сумите от порядъка на десетки евра,за които говори Нинова. И понеже европейскоят съд отменя присъди, най-честите виновници за това са българските съдии.Те ще могат ли да си платят мурафета???

Отговорът за Вас е в следващия мой коментар

Dokoga shte si tarsqt greshkite vzaimno?Koga shte zapochnat da rabotqt vzaimno za blagoto na naroda?Nali taka si obeshtaha-kakvo stana?Starata pesen na nov glas.
Nqma opraviq-vs partii si imate pregresheniq-prestanete veche!Shte zapochnem da iskame pravitelstvo bez partii t.e.Prizidentsko pravitelstvo!!!

Хайде Горанов : започваш с Нинова, Овчаров , Цветанов и накрая с Бойко.Нищо лошо няма . Народни пари – трябва да се събират . А те с това няма да обеднеят . Бълха ги ухапала !

Както виждам, не сте се потрудили да си изясните обстоятелствата около Жан Виденов, щом го причислявате към шайката. Трябваше да ви направи впечатление, че макар известно време да спекулираха с „Жан-Виденовата зима“, и най-върлите врагове на БСП никога не са посмявали да се занимават с него или да хвърлят петно върху почтеността му. Не сте научили ни един исторически урок от „Новото“ ни време. Именно Жан Виденов е доказателството, крещящото доказателство, че Западът решава кой ще е на власт тук. Който не слуша, му спрятат компромат, а ако няма за какво да се хванат, разиграват един хубав театър, внушават на хората кой е виновен и кого да мразят, подбутват ги да излязат на улицата, ама така, че да не се усетят, че са подбутнати, и докарват нещата до „Жан-Виденова зима“. Трябвал ни е само 1 млд заем, за да не се случи всичко това. Само 1 млд. Но не се е намерила ни една банка да го даде. А сега тия престъпници отгоре на всички държавни заеми, ей така, с лекота теглиха 13 млд. И няма проблем да им ги дадат. Как ви звучи?

Браво Катя за коментара. Точно на място казано!

Благодаря , Катя ! Дано повече хора прочетат вашия коментар …това е истината…

А Господ от свода през гъстия дим гледаше на всичко тих, невъзмутим.

Ако трябва да номерираме първи трябва да е Костов

… не е учтиво да се обижда жена, но тази особа нема срама, това ли е проблема да съди себеподпни или да да си припомни задълженията си към т.н. електората и стига празнодумие самозабравили се … наистина не ми стигат епитетите …. м….!!!

На това развитите демокрации към които се стремим наричат ДОВЕРИЕ, госпожо, за прословутите 1 млрд. говоря, макар искрено да не вярвам, че можеха да ни свършат работа.

13 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!