fbpx

Нинова: Кабинетът „Борисов“ води двойнствена политика, създава стимули за идване на нови мигранти у нас

Мигрантският въпрос стои с пълна сила пред Европа. Това каза председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова по време на разискванията по питането й към премиера Бойко Борисов относно политиката на правителството по въпросите на миграцията в България и Европа, пише novini.bg.

Направиха се грешки през годините. Всичко започна с думите на Меркел през 2015 г. , която покани бежанците да дойдат в Европа. По това време премиерът Борисов беше във Валета на среща за насърчаване канали за законна мигерация. Така започна всичко, за да стигнем до днес. Само преди няколко дни казахте че големият проблем на България е законната миграция, а през 2015 г. търсехте начин как да я насърчите. Сега Германия иска държавите от ЕС да приемат част от мигрантите. Вишеградската четворка категорично отказва и казва, че отговорността е на страните, през които са преминали мигрантите. България е такава страна. В бюджета за следващия програмен период парите за интеграция на мигрантите се увеличават 6,9 на 10,4 млрд. евро. Тези пари се вземат от кохезия, социална политика и социалния стълб на европейците, заяви Нинова.

Вашето правителство създава стимули за идване на нови мигранти в страната. В официален правителствен документ е записано, че те са перспективна работна ръка. Още по-силно стимулиране е записано в постановление 104, където им се дават права като на български граждани, а им се осигуряват лечение, каквото не е осигурено на българи без доход. Прехъвърляте границата на Конституцията. Не само, че им давате повече права от тези на българския народ, но ги приканвате: „Елате и ще ви осигурим“. На всичко отгоре тук говорите едно, а пред европейските си колеги съвсем друго. Тук: „Ние сме най-пазената граница“. Там: „Трябва да признаем, че пропуснахме 60 000 мигранти и да си понесем отговорността за това“, посочи лидерът на БСП.

В резултат на тази непоследователност, двойнствена политика и липса на позиция на институциите в България се ширят всякакви спекулации, инсинуации и съмнения – като започнем от това, че кацат самолети с мигранти в Безмер и стигнем до това, че животните в Странджанско се избиват, за да се заселят там мигранти. Това го говори българският народ, подчерта Корнелия Нинова.

Време е да поговорим сериозно по тази тема и да вземем сериозни решения. Имаме две предложения за проект за решение в две точки. В едната секазва, че се възлага на Министерския съвет да приеме решение срещу обратното приемане на мигранти в България. Второто – в срок до 30 септември Министерският съвет да представи проект за реформа на т. нар. Дъблинска система, каза Нинова.

Тя прочете и предложения от ГЕРБ проект на решение, в който депутатите се призовават да подкрепят позицията на България, изразена на Европейския съвет. Тя се обърна към народните представители с въпрос каква е била позицията на България, но отговор не последва. Не знаете, защото такава България нямаше позиция, имаше позиция на премиера Бойко Борисов, подчерта социалистката.

Настояваме да има държавническо решение на българския парламент и българският Министерски съвет. Това проекторешение на ГЕРБ е капан за вас, г-н Борисов. Това решение дава повод при всяка дума и позицдия занапред да получавате въпроси и удари за това, чия позиция подкрепяте – вашата лична и на ГЕРБ ли, каза още Корнелия Нинова.

Няма ли кой да спре тази жена.СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!