fbpx

Нинова и Йончева признаха откъде са апартаментите и имотите им

Доверих се на Елена след като започнахме да работим в екип в парламента, каза лидерът на БСП
Доверих се на Елена Йончева след като започнахме да работим в екип в парламента. Първо, определихме проблемите, като водещ е корупцията. Тя направи няколко разследвания и й предложих, защото я познавах като смел човек, който няма да се огъне.

Освен това е компетентна по много въпроси. Това каза Корнелия Нинова по време на съвместното си гостуване с водачът на листата на БСП Елена Йончева в студиото на „Тази сутрин“ по bTV. „Аз знаех срещу какво се изправям и именно заради това влязох в политиката. Не предполагах, че ударите срещу мен ще са толкова безскрупулни. Очакваме да видим кой е мафията. Това ще стане ясно след като главният прокурор разкрие офшорните сметки“, това сподели Елена Йончева, пише „Блиц“.

„Г-н Борисов управлява чрез всяване на страх и явно си търси оправдание за това, което предстои.“, допълни още Нинова.  Хекимян попита Йончева вярва ли на прокуратурата: „Там работят много достойни и компетентни хора и вярваме, че истината ще излезе наяве“, заяви категорично тя. Нинова обяви, че също има доверие в прокуратурата и няма никакви притеснения за обвиненията срещу Елена Йончева за пране на пари. „Може ли единствено тя да е обявена, че е ползвала средства от фалиралата КТБ? От всички, точно тя“, възмущава се лидерът на БСП. „Нямам съмнение, че хората, които подадоха сигнал в прокуратурата, ще понесат отговорността си. Когато показахме, че се краде от санирането, Борисов излезе с огромни лъжи и го осъдих два пъти.

Когато поискахме информация за пътищата, той извади голямата бухалка. Никой не се е свързал с мен, нито един човек и нито една институция. Когато аз взимах пари от КТБ, съм работила за ТВ7 и те отиваха за разследванията и техниката. При всеки опит да разкрием корупция, вадят бухалка“, допълва Йончева. Нинова повдигна завесата за отношенията на БСП с президента. „Постоянните обвинения, че Румен Радев в обвързан с БСП, показва страх. Върховенството на закона партиен въпрос ли е? Какво точно означава „топла връзка“. Не може управляващите да избират органа, който ще ги управлява.

Те си избраха така и вижте до къде стигнаха с „Апартаментгейт. Президентът Радев има задължения по конституция за избора на главен прокурор. Нормално е да прави консултации и да разговаря по този въпрос. Г-н Борисов нахълтва във ВСС и обвинява президента, че изпълнява конституционните си задължения“, сподели тя. Лидерът на БСП заяви, че категорично застава зад минималната европейска заплата. „Нашето предложение е за 60% от средната работна заплата, което е около 600 лв. Не може днес една жена, която е работила 40 години, да получава 260 лв пенсия и да се чуди лекарства или хляб да си купи.

Милион и половина българи живеят под прага на бедността. Това не са само пенсионери, но и млади семейства. Това е геноцид. 40% от българските граждани живеят на ръба на бедността. С Румъния стартирахме заедно, а тям минималните работни заплати и пенсии са почти два пъти повече от нашите“, подкрепи я Йончева. Нинова пожела преизчисляване на пенсиите. Хекимян попита Йончева дали ще проверява оградите по границата, след като стане евродепутат, а тя отвърна, че прокуратурата трябва да се заеме с тази част. „Вижте какво се случва с Близкия Изток. Създаването на ИД и изнасянето на оръжие към тях показва, че Европа не може да се защити сама“, допълва тя по темата за мигрантите. Нинова смята, че България трябва да влезе в Шенген и Еврозоната едва след като България пребори корупцията. „Не сме готови за Шенген. Нашата граница се пази, заради уговорка между Брюксел и Турция. Факт е обаче, че който не е искал, той не е преминал границата ни“, отвърна Йончева. „Ние сме против модела на управление на Борисов. Премиерът трябва да влезе в парламента и да каже колко е излишъка. Там трябва да се реши къде да се похарчат тези пари.

Това е Законът, а той го нарушава и действа авторитарно. Нямаме нищо против да да ги дава за това, което го е дал. Той сега обикаля по цялата страна и обявява как утре ще отиде и ще даде 30 милиона някъде. Истината е, че тези финансови въпроси се решават в парламента“ „Висшия съвет ще вземе решение дали да се върнем в парламента. Няма да ви отговоря дали ще се върнем и какво мисля по въпроса. 9 оставки за 2 години показва корупцията в кабинета. Цялата листа се събираме и обсъждаме всичко заедно“, заключи Нинова. Хекимян върна кандидатът за евродепутат към скандала „Апартаментгейт“ пожела Елена Йончева да каже в какъв апартамент живее, а тя отговори, че живее под наем и плаща със заплатата от парламента. „Имам наследствени имоти от моя дядо, който идва преди 40 години в София от Панагюрище“, допълни Йончева. Нинова пък обяви, че има два апартамента на свое име – в единия живее с мъжа си, а другия апартамент е на сина й.

Бил ли е член на БКП и как се е здобил с тези имоти???

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!