fbpx

Нинова за евроизборите: Цялата държавна машина беше впрегната срещу нас. Извън парламента живях със спестявания

Загубихме изборите и имаше разочарование, но искам да направим един реален преглед на резултатите. Ние сме единствената партия, която увеличава избирателите си спрямо предишните европейски избори. Ние сме единствената партия, която увеличава броя на евродепутатите си. Печелим в 63 общини, като 2/3 от тях са управлявани от ГЕРБ. Цялата държавна машина беше впрегната срещу нас на тези избори и всички виждаме купения вот, корпоративния вот.

Това каза в сутрешния блок на БТВ лидерът в оставка на БСП Корнелия Нинова, която коментира резултатите от евроизборите и последните сътресения в партията, пише Novini.bg. „Моята представа за морал и достойнство в политиката е, че първият носи отговорност. Аз поех своята отговорност лично и от първо лице. Участвал си, загубил си и поемаш отговорност. Оставката е личен акт. Много колеги в партията ме караха да не подавам оставка, но когато взема решение, не се отказвам и не се подавам на натиск. Това го казвам по повод спекулациите, че предложенията ми за нови правила за избор на председател на БСП са били опит да се бетонирам в партията. В това няма нищо вярно. Аз не съм Бойко Борисов, който използва държавата за агитация и предизборна кампания. Аз никога няма да използвам партийните ресурси, за своя лична облага. Това е причината да подам оставка и на Конгреса да се взимат решения. Моята идея е, че председателят на БСП не трябва да се избира чрез сговор на 10 души. На Конгреса на 16 юни няма да бъде избран новият председател на БСП. Все още не съм решила кой да предложа за мой заместник след 16 юни“, разкри Нинова.

„Не мога да говоря за бой с Националния съвет. Там спорим, дебатираме и взимаме решения. С Георги Гергов имаме обтегнати отношения, защото имаме различни представи за правене на политика. Това стана след срещите му в ЦУМ. Тогава го помолих да напусне Изпълнителното бюро. Всички работихме за тези избори и не мога да приема твърденията, че вътрешнопартийните битки са повлияли на резултатите. Не мисля така. Аз предложих една листа, но Националният съвет я размести. Въпросите, които Ангел Найденов задава, трябва да ги отправи към Националния съвет. Моята листа беше с доказани политици, но след пренареждането от Националния съвет на преден план излязоха по-младите колеги, които са прекрасни, но наистина са по-слабо разпознаваеми. Със Сергей Станишев работихме добре. Той влезе в листата и пак загубихме. Имаме и други примери за председатели на европейски партии, които не се кандидатираха за евродепутати. Говоря за председателят на АЛДЕ“, даде пример Корнелия Нинова.

„Негласуването е огромен проблем. Ние мислихме, че ще оберем негативният вот, но този негативен вот се изля към всички партии, като хората не гласуваха. В никакъв случай не мога да говоря, че сме водили негативна кампания и сме използвали езика на омразата. Нима да говориш за увеличаване на доходите и пенсиите е негативна кампания? „Апартаменгейт“ не тръгна от нас, но отново ни се преписва омраза и жлъч. В същото време премиерът говори, че ако БСП се върне на власт Белене ще се пръска по шевовете. Това не е ли негативна кампания? Изборите минаха и три дни по-късно имаме поскъпване на ток, парно и топла вода. Имаме поредния случай на нарушване на свободата на словото. Имаме и решение на ВАС, с което става ясно, че всички ще връщаме парите за къщите за гости, защото държавата нарочно е написала така правилата, за да може да се краде. Говоренето на Бойко Борисов, че ни бил в Асеновград е крайно деструктивно. Всички трябва да разберем какво ни казаха хората с тази ниска избирателна активност. Трябва всички лидери на партии да седнем и да разговаряме“, обяви Нинова.

„Днес се връщаме в Народното събрание и ще поискаме оставката на финансовия министър заради скандала с партийните субсидии. Ние сме готови да върнем тези пари, но в момента не мога да кажа колко точно ни е наддала държавата. Близо два месеца не влизахме в парламента. Живеех със спестени пари, защото знаете, че депутатските заплати са високи и съм успяла да спестя нещо“, каза за финал Корнелия Нинова.

Ей така коза не спря да блее.

И кое от „изблеяното“ не е истина? Тока, партийните субсидии, това че не крадците, а овчия народ ще връща парите за къщите за гости, с които се облажиха предимно герберите, апаертаментгейт? Кое от „изблеяното“ от „тази коза“ не е вярно? Или тази жена е „коза“ само защото на вас „боковистите“ не ви отърва истината за страданията на хората от споменатите безобразия?

Може и да се пръсне Белене, ако има съд, който да вкара там всички, които ни докараха до това положение

Щом БСП победи всичконе честно. Щом е бият на избори, същите са купени.
Госпожа Нинова не можа ли да рабере,че купеният вод се доказва. Всичко е бля,бля. Всичките обещания са без финансов разчет и не могат изведнъж да се реализират.

Всички Тия сини и червени Олигофрени до стената и куршум. На нас ни трябва Австрийско правителство за да тръгнем Нагоре

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!