fbpx

Нинова: Ако се приеме минимална европейска заплата, то тя в България ще е 660 лева

Кадър бТВ

БСП твърдо стои зад предложението за минимална европейска заплата, която представлява 60% от средната заплата. Това означава, че ако бъде приета сега, то в България минималната заплата трябва да е 660 лева. Това коментира в студиото на бТВ Корнелия Нинова.
Става въпрос не само за минилана заплата, но и за минимална пенсия. Не може днес един български гражданин, който е работилл 40 години за страната си, сега да получава 240 лева пенсия и да се чуди дали да си купи лекарства или да дадепарите за хляб, коментира Елена Йончева.

Проблемът е, че днес има не просто работещи бедни, а работещи гладни. 1,5 млн. българи живеят под прага на бедността. Това са 20% от българските граждани. Тук не става дума само за пенсионери, а за млади семейства. Това е чист геноцид срещу българския народ, коментира Йончева. 40% от българите живеят на прага на бедността, допълни тя.

От сега трябва да започнем да търсим съюзници по отношение на минимална европейска заплата. Няма как да подкрепим модел на заплата, която да намали още повече доходите, коментира Нинова. Освен минимална пенсия европейска искаме и преизчисляване на сегашните пенсии в България, защото не може така да се живее, посочи Нинова. Вижте какво правят в Гърция – 13-а пенсия, намаляване данъците върху храните и още и още мерки, които да облекчат хората. Значи може да има такива механизми и те работят, посочи още тя.

Махнете плоския данък!Сметнет сами колко е 10% на 560 лв.И то на минимална заплата!Друг е въпросът че тя трябва да бъде необлагаема!

Минималната заплата може и да е 1000 лева, но следва да има кой да е плати. А вие защоо през управлението на БКП/БСП-Виденовото правителство плащахте 5 долара пенсия и 3 долара заплата. 40 милиарда пенсионен фонд изчезна или се открадна. 18 банки фалирахте и откраднахте парите на хората.
Сега искате много ,за да подкокоросвате хората, но ако дойдете на власт нищо от това няма да изпълните. Вашето царуване е ясно. Една година крадете и след това друг оправя бакийте ви.
Ако така вървим след години ще се отлепим от тинята която вие създадохте.
Никога повече БКП/БСП на власт.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!