fbpx

НИМХ и КАТ с извънредни съобщения за усложнавящаща се зимна обстановка в страната

Обстановката в страната се усложнява. За това сигнализират различни институции. Още от снощи синоптици тръбят за обилни снеговалежи. Първоначално кодовете за опасно време бяха обявени в 7 области, но ситуацията в страната става все по напрегната и вече кодовете важат за 11 района. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Областите с предупреждение за снеговалежи са Видин, Монтана, Враца, София област, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. В тези райони ще има снеговалежи и ще се образува нова снежната покривка с дебелина между 5 и 10 см. По поречието на Дунав има условия за поледици. Жълт код за опасност валежи от дъжд е обявен в областите: Благоевград, Пловдив, Смолян, Пазарджик. По поречието на река Дунав също има условия за поледици, пише Блиц.

От НИМХ предупреждават за значителни валежи от дъжд, над около 1000 метра – от сняг. Очаквани количества на валежа – 15-20 л/кв.м.

От „Пътна полиция“ също отправиха предупреждение към всички шофьори. От агенцията призоваха водачите да си останат вкъщи, ако могат да отложат пътуването си. Ако това не е възможно, то да карат с повишено внимание.

Поради обилен снеговалеж и за снегопочистване временно е ограничено движението  на моторни превозни средства над 12 т по АМ „Люлин“, посока изход София, информират от пресцентъра на МВР.

Идентично ограничение е въведено по път I-6 Кюстендил – ГКПП „Гюешево“, между 10 – 56 км по автомагистрала „Тракия“, както и  по дестинацията – ГКПП „Калотина“ – Сливница.

Обилен сняг вали и в района на автомагистрала „Хемус“, там видимостта е намалена и заради падналата мъгла.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!