fbpx

Николай Михайлов след срамната загуба: Косово заслужи трите точки, това ни е класата

Да играеш с Косово и да ти вкарат три гола, значи не сме си свършили работата, каза вратарят на националния отбор

Вратарят на България Николай Михайлов призна пред камерата на бТВ след срамната загуба от Косово, че отборът на гостите си е тръгнал със заслужени три точки от стадион „Васил Левски“.
В квалификационен мач за Евро 2020 трикольорите отстъпиха с 2:3 и са на последното място във временното класиране на група 1.

„Трудно могат да се намерят думи, няма смисъл да се оплакваме и оправдаваме. Особено второто полувреме бяха по-добрият отбор на терена, изпуснаха повече положения. Да играеш с Косово и да ти вкарат три гола, значи не сме си свършили работата. Физически бяха видимо много по-свежи от нас, явно класата на футболистите, отборите, в които играят, явно дават разлика“, заяви Михайлов.

„В София Косово да ти вкарат три гола, няма какво да коментирам… Мислех, че след втория ни гол се стъписаха, но след 10-15 минути възвърнаха самочувствието си, искаха да победят, доста играчи бяха напред, центрирания отляво, отдясно, дори с Чехия в Прага второто полувреме нямаше толкова положения пред нашата врата“, коментира вратарят.

Сега има пауза, трябва да си извлечем поуките и да се готвим за следващите мачове, каза още стражът.

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Красимир Балъков бе видимо разочарован след драматичната загуба. Треньорът призна, че съперникът разполага с класни играчи, стоял е по-добре физически в края на двубоя и е спечелил заслужено.

„Много лош край за нас, но трябва да признаем, че Косово стоеше в края на мача физическо изключително по-добре от нас. Тази тема отдавна се коментира, но ние, селекционерите на България, нищо не можем да направим. Една от причините е физиката, а другата – отборът на Косово има класни играчи. Нужно е да го признаем, тъй като добре владеят топката и трудно се отнема. Ние се сборихме и не мога да бъда недоволен“, каза Балъков.

„На всички ни се искаше да вкараме и трети гол, тъй като победата беше задължителна, но в края на мача се видя кой седи по-добре физически. Имахме нашите възможности напред, но концентрацията пада, когато не си добре физически“, коментира селекционерът.

„Защитата е целият отбор. Ние от 15 години не сме се класирали на голямо първенство. Не се притеснявам, но не обичаме да губим. Трябва да работим, да търсим начина да излезем от тази ситуация“, добави той.

„Във физическо естество страдаме от клубните отбори у нас. Нашите футболисти не играят в топ-тимове. Те имат 2-3 футболисти, които могат да изиграят още един мач, а при нас това го нямаше. Те си ни биха заслужено“, завърши селекционерът.

Капитанът на националният ни отбор по футбол Ивелин Попов пък бе афектиран от загубата насред София и направи емоционално изказване пред медиите.

Нападателят, който отбеляза един от головете се изказа остро срещу по-младите си съотборници и начина им на мислене. Попов заяви, че тимът ни се е превърнал в сиропиталище.

„Мисля, че второто полувреме нарушихме тактическата дисциплина по крилата. Създадоха доста положения оттам и се стигна до този резултат. Всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Казах им, че няма да върнем времето. Така се получи, че трябваше да сме по-съобразителни във фаза защита. Ако тръгна да говоря за физическото състояние, няма да бъде удачно. Имах разговор с Десподов и му казах, че на всеки времето му изтича. Младите трябва да променят мисленето си“, подчерта капитанът на националите.

„Те в България винаги могат да се върнат. Аз го чувствам близък. Кой друг играе в европейско първенство? Има още много мачове. Да се надявамe на чудо. Историята показва, че никога не сме побеждавали Англия там. Нямаме чувство за единство“, каза капитанът.

„Президентът не може да бръкне в главите на младите. Говори се постоянно за подмладяване, а те искат ли? Националният отбор не е сиропиталище, за да те викат, защото си млад. Едно време трябваше да изиграеш 15 мача в „А“ група, за да влезеш. Афектиран съм от загубата, но младите реално искат ли? Не всеки президент да казва кой да извикат. Жалко е. Плаче ми се, но какво можем да направим“, сподели Попов.

СПРЕТЕ ГО ВЕЧЕ ТОЗИ ФУТБОЛ,СЛАМНО И НЕДОСТОЙНО Е

dokato darjite tova nechto narescheno VRATAR nyama da ima pobeda Balakov nali nikoi nyamache da ti kazva koi da igrae ima mnogo vratari a kak taka izbra tova darvo koeto ne go iska nikoi ati go sloji v nacionala ili ti narediha

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!