fbpx

Ники живее четвърти живот, да му помогнем в битката с рака

Блиц Новини

Нова експериментална програма в Испания е надеждата на 31-годишния асеновградчанин Николай Иванов, който седма година се бори с коварно заболяване. През 2011 г. на младия мъж е поставена диагноза „тежка форма рак на дебелото черво”.

За да осигури средства за лечението, майка му продава абсолютно всичките си имоти, но парите не стигат. След направени две операции у нас диагнозите не са оптимистични. „Лекарите в София ми дадоха два месеца живот и ми препоръчаха лечение в чужбина в много кратки срокове, съобразени с бързото развитие на болестта”, разказа пред TrafficNews.bg Ники. Той избира Клиниката на университет Навара в испанския град Памплона, където започва ново лечение, съобразено изцяло с неговия организъм.

През годините младият асеновградчанин не спира да се бори и да вярва, че ще преодолее тежкото заболяване. За да бъде постоянно на разположение на лекарите в Памплона, той и майка му са се преместили да живеят в Испания. Правят му 48 химиотерапии и 110 имунотерапии, претърпява 8 операции, едната от които безкръвна. На два пъти влиза в ремисия и два пъти заболяването се връща. „В момента живея четвърти живот”, признава той.

През 2015 година започва експериментална имунотерапия, чиято цел е да „обучи” имунната му система да разпознава болестта и да я отхвърля. Всичко било наред до август 2017 г. Тогава преминал скенер и се оказало, че ракът се е завърнал. Лекарите в Памплона му съобщили, че трите петна в белите му дробове са се увеличили. Подлагат го на ново 5-месечно експериментално лечение – имуно- и радиотерапия, и резултатът е много добър. „Скенерът на 5 февруари тази година показа, че съм почти излекуван. Петната в белия ми дроб са намалели и нямат никаква активност”, казва асеновградчанинът. На 2 май му предстои нов скенер в Испания, след което лекарите ще преценят дали да го включат в нова програма.

Прогнозите са оптимистични, но за лечението са нужни средства, с които младият мъж не разполага. Цената му до момента е 196 000 евро, от които 124 000 евро са изплатени. Остават още 72 000 евро, като сумата продължава да нараства паралелно с продължението на предстоящите скенери, изследвания и терапии. Сумата е непосилна за Ники и неговото семейство. Те разчитат изцяло на помощта на дарители.

„Няма да се предам. Няма да спра да се усмихвам и ще продължа да се боря”, оптимист е Ники.

Средства за лечението му могат да бъдат дарени:

С SMS с текст на латиница DMS NIKOLAY на номер 17 777.

Средства се събират в лева,

Обединена Българска Банка по дарителска сметка

Титуляр: Николай Владимиров Иванов,

BIC UBBS BGSF

№ BG56 UBBS 8002 1088 4983 30

И в евро за Испания,

BIC CAIX ESBB

№ ES71 2100 3693 2120 0050 5550

Или чрез pay pal: Vencislav_ivanov89@abv.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!