fbpx

Не е за вярване с какво возило изби рибата бащата на Преслава (снимки/видео)

auto.blitz.bg

Бащата на фолкзвездата Преслава – Кольо Тончев, направи атрактивна демонстрация с най-старото трабантче у нас преди началото на традиционното осмомартенско дамско рали в Добрич, пише „Телеграф“.

Тончев е сред най-известните колекционери на ретро автомобили в страната. Преди старта на ралито, бащата на Преслава премина през трасето на дамите, буквално изправяйки на две гуми своя „Трабант 600“, модел от 1963 година, за което получи бурни аплодисменти. Под предния капак на возилото е изписана датата на производство – 26 май 1963 г.

 

Самият Кольо Тончев неведнъж е казвал, че е купил трабанта за 1000 лева. Преслава се е возила на най-стария „Трабант“ в България и въпреки че не го е карала, се е учила да шофира на кола от тази марка. Баща й е шофьор по професия, през годините е бил собственик на много трабанти, но този от 1963 г. за него е безценен и ходи с него само по ретро паради.

Заедно с бащата на Преслава в демонстрацията се включи и друг любител на ретро возилата от Добрич – Петър Георгиев, с не по-малко атрактивен автомобил – „Вартбург“ от 1965 година.

В 15-ото издание на осмомартенското рали се включиха 19 дами, всички от Добрич. Участниците демонстрираха майсторството при шофирането на четири трасета в района на стария Авиопазар.

В ралито участваха три жени от три поколения с еднаква фамилия – Михайлови. Бабата е Розалина, снаха й е Костадинка, а внучката й – Михаела. Освен като водач, Михаела се включи в надпреварата и като навигатор на баба си. Розалина е шофьор от 1974 година. Кара от много малка, баща й я е научил да върти волана още когато била на 6 години. Досега никога не е имала инциденти, но признава, че има наказание за превишена скорост.

Видео: dobrudjabg.com

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!