fbpx

Несебър покори сърцата на младоженците

www.dnes.bg

Морският град стана топ дестинация за венчавки
Несебър заема лидерското място в класацията за най-предпочитани сватбени дестинации, сочат последните статистически данни, съобщава Монитор.

Влюбените все по-често избират старинния град, за да изрекат обета си за вярност един към друг. „Несебър притежава уникална и неповторима атмосфера, в която са вплетени магията на древността и романтиката на морския бряг. Затова и градът се утвърждава като място, където влюбени двойки от страната и чужбина избират да сключат брак“, обясняват местните жители.

През последните години полуострова безспорно е предпочитана дестинация за сватбен туризъм, който местната власт се стреми да наложи и разшири. Общината стратегически работи за развитие на сватбения туризъм и за имиджа на Несебър като град на любовта.

През изминалата година браковете, сключени в града са общо 138, като от тях 13 са пресъставени. Между тях има съюзи между българка и никарагуанец, българин и австралийка, няколко брака между български граждани и граждани на Великобритания, Русия, Украйна и страни членки на Евросъюза. В Несебър своята любов са запечатали с подпис и изцяло чуждестранни двойки от Армения, Великобритания, Беларус и Русия. Смесените бракове сключени в Несебър за миналата година включително пресъставените са 48. Венчавките започват още в първия работен ден на новата година и продължават почти до последния.

Първата сватба през изминалата 2018 г. е била на 5 януари, а последната се е състояла на 22 декември.

Менделсон е звучал най-много пъти през август, когато сключените бракове са двадесет и шест, три от които на сакралната дата 08.08. 2018г. и седем на 18.08.2018г. През юни е имало осемнадесет венчавки, а през май и юли по четиринадесет. Най-малко са регистрираните бракове през октомври и януари – съответно четири и пет.

Като цяло статистиката при браковете показва възрастово предимство на мъжа, но се наблюдава тенденция за разчупване на този стереотип и при все повече двойки по-възрастна е жената, сочат данните от регистрите на община Несебър.

Интересен за 2018 година е брак между мъж на 43 г. и жена на 54 г. и двамата българи, което е поредното доказателство, че за любовта възраст няма. Друг факт в подкрепа на всеизвестната истина, че няма граници за любовта са младоженци с разлика от 22 години във възрастта, които са си казали „Да“ в магнетичния Несебър. Най-възрастната двойка сключила брак в града е между мъж на 75 г. и жена на 63 г. и двамата чужденци.

Планираните през месец март сватби са четири, а други две са заявени за април. Засега браковете, записани за месец май са единадесет, като 3 от тях са в един и същи ден. Над тридесет двойки още от сега са резервирали дати за венчавки до края на настоящата година.
По публикацията работи: Павел Гълъбов

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

Блиц Новини
Скандалният Емрах Стораро се навърта около Натали Трифонова

кадри bTV, Инстаграм/Натали Трифонова Безспорно най-големият скандал в “Денсинг старс” до момента е целувката, която залепи Емрах Стораро на партньорката си Веселина по време на тангото им. Непозволеният интимен контакт би бил причина поп фолк певецът веднага да изхвърчи от шоуто във всяка страна, но явно не и в България. …

error: Content is protected !!