fbpx

Неприятна развръзка на един благороден опит за помощ: Инвалид напусна сам дома за стари хора във Варна за да пие

Помните ли бездомника инвалид, който лежеше безпомощен на кашони под едно дърво във Варна? Да, вероятно го помните, защото покъртителните кадри на измъчения човек обиколиха медиите и социалните мрежи.

Мнозина читатели, зрители и потребители на Фейсбук се почувстваха съпричастни със съдбата на този човек и изрекоха гневни думи по отношение на институциите, които трябва да се грижат за хората в неравностойно положение. Оказа се обаче, че може би и съчувствието, и гневът май са били малко прибързани.

Безпомощният Светлозар Антонов отново е на улицата, при това по силата на свое собствено решение. След като медиите показаха незавидното му положение, община Варна се намеси и го прие веднага в дома за възрастни „Гергана“.

Той обаче го е напуснал по една твърде неприятна причина – там е категорично забранено пиенето на алкохол, а инвалидът иска да пие. Това разказа Varna24.bg, позовавайки се на варненка, която е била ангажирана с каузата да се помогне на Светлозар. Тя го видяла в района на пазара в ж.к. „Чайка“.

Неприятното продължение на историята е потвърдено и от директорката на Дом „Гергана“ Нели Вълева:

„За съжаление въпреки огромните грижи, които положихме за Светлозар, той взе пенсията си преди няколко дни и тръгна. Първо направи опит да избяга, два пъти си тръгваше и стигаше до някъде, а сега му обяснихме, че щом не желае да е тук може да ползва три месеца отпуск, преди да вземе окончателно решение. Обясни, че смята да живее на квартира при някаква жена.

Имаше кардиологичен проблем, веднага беше заведен на преглед, след това на хирург, за да се погрижат за раната, с която го приехме. Доколкото разбирам, той има проблеми с алкохола, а аз съм забранила категорично употребата на алкохол в дома. Често му осигурявахме цигари от персонала. Като го приехме му осигурихме дрехи, всеки ден имаше човек, който да го къпе и бръсне. За съжаление през цялото време се държеше ужасно с персонала и беше агресивен. Единствено с мен спазваше някакво благоприличие. Доколкото разбрах, след като си е тръгнал оттук е имало някакво спречкване, бил е обезобразен, но нищо повече не зная. Надяваме се щом времето захладнее инстинктът за самосъхранение и разумът да надделеят и да се върне тук, където се полагат грижи за него“, разказа г-жа Вълева пред Varna24.bg.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!