fbpx

Незаконно: Изхвърлиха животински отпадъци

Те са престояли няколко дни на открито, с риск да предизвикат зараза

Огромно количество животински отпадъци са изхвърлени незаконно край Враца.Те са престояли няколко дни на открито, с риск да предизвикат зараза.

Боклуците бяха загробени едва след качването на клип в социалната мрежа. На него се виждат животински кости, пилешки продукти и мухи. Кадрите са заснети между селата Мраморен и Баница от журналиста Георги Александров в петък следобед.

„Предполагам това е във вододайни зони, това е в нивите на хората, колкото и да беше асфалтирано, цялата тая продукция беше протекла, от нея течеше зловонна течност, тя къде отива”, попита журналистът.

„Защо трябва сега да ме притеснявате излишно, не сме го ние изхвърлили, това място е наше, торова площадка и дойдохме, и намерихме изхвърлени боклуци. Всякакви отпадъци, кори от баници, не знам какво, бутчет” каза Васко Василев, собственик на площадката.

Негов багер разчисти терена, след издадено предписание. Мъжът обясни, че фирмата му се занимава с отглеждане  на патици край близкото село Мраморен, но не и с преработка на месо.

„Не са наши, тука идваха от Агенцията по храните, от РИОСВ, ние не може да имаме такива отпадъци”, допълни Василев.

И след разчистване на площадката, силната миризма на разложено месо остана. Собственикът предполага, че изхвърлената стока е от голям магазин. Ще бъде глобен обаче, защото е допуснал имотът му да се използва не по предназначение.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!