fbpx

Невъоръжен апаш отмъкна 450 000 лева в торби, дадени му доброволно от персонал на хипермаркет в Монтана

Неизвестен престъпник е отмъкнал не с оръжие, а с измама огромна парична сума от хипермаркет в Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Преоблечен като охранител, бандитът влязъл в магазина и прибрал доброволно дадените му от персонала около 450 000 лева, казаха осведомени източници. Жестокото ужилване е станало между 8.50 часа и 9.50 часа сутринта в четвъртък в магазин на голяма международна верига в покрайнините на областния град, пише Блиц.

В хипермаркета влязъл мъж с униформа и знаци на охранител, представил се за служител на фирмата, която извършва инкасо, и поискал сумата от седмичния оборот. Касиерката М. Р. /37 г./ предала на униформения торбите с пачките и той спокойно напуснал магазина. Малко по-късно станало ясно, че гардът няма нищо общо с истинската инкасо фирма и магазинът е обран. Според запознати задигнатата сума е около 450 000 лева.

След подадения сигнал районът веднага е бил отцепен и започнало издирване на апаша. Служители на МВР проверяват записите на камери в магазина, района и целия град за откриване на престъпника. Най-вероятно измамникът е имал съучастници, а ударът е подготвян дълго и грижливо, смятат криминалисти.

Със сигурност бандитите са проучили фирмата, която извършва инкасо, униформите й, деня и часа на прибиране на сумите, твърдят опитни полицаи. Това е най-големия обир на територията на област Монтана от години, категорични са финансисти и полицаи. По случая е образувано досъдебно производство.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!