fbpx

Невероятни стълбища от всички краища на света

profit.bg

Никой не може да отрече удобството, което ни предоставят асансьорите. Стълбищата обаче ни осигуряват прозорец към света, който рядко може да бъде видян от друга гледна точка.

Няма значение дали са изрязани в скалата от водата или дело на човешка ръка, стълбищата не само имат функционална роля, но често и естетическа.

Ако акрофобията не ви е проблем, непременно посетете някои от подбраните от Architectural Digest спиращи дъха стълбища, когато пътувате по света.

Един малък съвет: не забравяйте да завържете обувките си преди това.

Dongdaemun Design Plaza (Сеул, Южна Корея)

Проектирано от Заха Хадид (в сътрудничество с южнокорейската компания Самоо), стълбището в Dongdaemun Design Plaza е зашеметяващо доказателство за невероятната работа на архитектите.

Абатство Мелк (Мелк, Австрия)

Първоначално построено през 1673 г., австрийското абатство Мелк е с изглед към река Дунав, предоставящо едни от най-невероятните гледки в района. Но мнозина посещават абатството не заради екстериора, а заради интериора.

А голяма част от този интерес се дължи на бароковите спираловидни стълби в църквата.

Планината на Небесната порта (Китай)

Когато стигнат края на това невероятно стълбище, посетителите са възнаградени с невероятна гледка от двете страни на планината, благодарение на естествената дупка с височина 131 метра.

Chand Baori (Индия)


Построена между 800 и 900 г., това е една от най-старите и най-атрактивни забележителности в Северозападна Индия. Структурата се състои от приблизително 3 500 стъпала, които се издигат на 30 метра от земята.

Стълбищата на Санторини (Гърция)


Санторини е един от най-известните гръцки острови, разположен в средата на Егейско море. Той е популярен с някои от най-спиращите дъха гледки на планетата, както и с белите си къщи, накацали по скалистото крайбрежие.

Тези структури, разбира се, включват и стълбища, които гледат към морето и предоставятневероятни пейзажи.

El Peñon de Guatape (Колумбия)


Разположена в близост до Меделин, El Peñon de Guatape е 2133-метрова скала, която е истинска забележителност в региона. Посетителите могат да стигнат до върха й за гледка към блатистия пейзаж, като изскачат 600-те стъпала.

Мостът на Мойсей (Нидерландия)


Както подсказва името му, този мост разделя водите и позволява на посетителите да минат през тях, без да се намокрят. Построен от водоустойчива дървесина, той не изглежда много високотехнологичен, но това със сигурност не е така.

RO&AD architects – компанията, отговорна за проектирането на моста, гарантира, че височината на водата се контролира стриктно от двете страни на рова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

Hell's kitchen
Симона и Митко се събраха в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Драмата и междуличностните отношения взеха връх в Кухнята на Ада. Вече не се обръща внимание толкова на готвенето. То в повечето случаи се оказва провал и при двата отбора. След един такъв неуспех на вечерна резервация от предаването си тръгна и Славейко, като сините останаха само трима. …

error: Content is protected !!