fbpx

Невероятна слука: Рибар улови на протеинови топчета гигантска трофейна риба в язовир (Снимка)

Снимка struma.bg

Невероятна слука споходи хлебопроизводителя от Банско и собственик на закусвални в курорта Тодор Гемов. Той успя да улови огромен шаран в язовир „Белизмата“ над Банско, съобщава struma.bg. Гигантската риба е истински трофей и тежи рекордните 15,400 килограма.

Хванала се е на стръв от домашно приготвени протеинови топчета. Риболовът е хоби за късметлията Тодор Гемов, който при всяка възможност се отдава на любимото си занимание сред спокойствието и тишината на природата. Когато шаранът клъвнал, мъжът се бил отдалечил от въдицата.

Намиращото се в близост момиче му викнало, че сигнализаторът индикира кълване. Още при опита да извади улова си Т. Гемов разбрал, че рибата е доста голяма и ще му трябва помощ, за да се справи с нея. Такава му оказал Димитър Чакъров, който работи в заведението край язовира. След повече от 30 минути борба с огромната риба двамата успели да я извадят.

„И друг път съм хващал големи риби, но това ми е рекорд, на див язовир – див шаран”, сподели Гемов и допълни, че най- голямата риба, която се е хващала на въдицата му, е 32-килограмов сом, но шаранът определено е рекордът му. Рибата стана истинска атракция за риболовците край язовира и най-вече за двамата внуци на известния ски учител от Банско Ангел Чакъров, които, придружавани от дядо си, наблюдаваха отблизо битката на рибаря с шарана.

Според професионални риболовци изваждането на толкова едър шаран е въпрос на изключителна слука, а подобни екземпляри са рядкост, което го прави още по-ценен. Максималното тегло, което достигат шараните, е 35 килограма, а световният рекорд е 34,35 kг и е поставен в езеро Lac de Saint-Cassien във Франция.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Симона и Митко се събраха в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Драмата и междуличностните отношения взеха връх в Кухнята на Ада. Вече не се обръща внимание толкова на готвенето. То в повечето случаи се оказва провал и при двата отбора. След един такъв неуспех на вечерна резервация от предаването си тръгна и Славейко, като сините останаха само трима. …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!